Tinginių cepelinai be bulvių: pavyks iš pirmo karto

2016 m. balandžio 15 d. 11:06
Edita Zubrickaitė, „Oditėlės blogas“
Tobuli ir greitai paruošiami cepelinai iš varškės. Gaminu ir iš tarkių – 3 žalioms bulvėms imu vieną virtą – toks santykis niekada nepaveda. O šiuos išbandžiau vos tik pamačiusi. Pagaminti pavyko iš pirmo karto, o antras dublis gavosi iš viso idealus.
Daugiau nuotraukų (1)
Patarimas – nenaudokite varškės, supakuotos pakeliuose po 200 g, nes cepelinų nepavyks išvirti. Varškė turi būti rupesnė, tai yra supakuota po 500 g.
Tinginių cepelinai
Reikės:
  • 500 g 9 proc. riebumo varškės;
  • 12 v.š. manų kruopų;
  • 6-10 v.š. bulvių krakmolo;
  • 1 kiaušinio;
  • žiupsnelio druskos;
  • vandens.
Įdarui:
  • maždaug 400 g kalakutienos faršo;
  • 1 svogūno;
  • druskos, juodųjų pipirų.
Cepelinų masei skirtus produktus dedame į dubenį, vandens pilame tiek, kad masė būtų lipnesnė ir viską gerai išminkome.
Faršą pakepiname keptuvėje, sudedame kubeliais pjaustytą svogūną ir pagardiname druska bei juodaisiais pipirais.
Formuojame cepelinus: įdedame įdaro ir gerai apvoliojame bulvių krakmole. Verdame pasūdytame vandenyje, iškilus cepelinams į paviršių – 8-10 min.
Valgome su spirgučiais, grietine ar padažu.
Skanaus!
Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų balandžio 15 dieną.
cepelinaididžkukuliai^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.