Patarimas – nenaudokite varškės, supakuotos pakeliuose po 200 g, nes cepelinų nepavyks išvirti. Varškė turi būti rupesnė, tai yra supakuota po 500 g.
Tinginių cepelinai
Reikės:
- 500 g 9 proc. riebumo varškės;
- 12 v.š. manų kruopų;
- 6-10 v.š. bulvių krakmolo;
- 1 kiaušinio;
- žiupsnelio druskos;
- vandens.
Įdarui:
- maždaug 400 g kalakutienos faršo;
- 1 svogūno;
- druskos, juodųjų pipirų.
Cepelinų masei skirtus produktus dedame į dubenį, vandens pilame tiek, kad masė būtų lipnesnė ir viską gerai išminkome.
Faršą pakepiname keptuvėje, sudedame kubeliais pjaustytą svogūną ir pagardiname druska bei juodaisiais pipirais.
Formuojame cepelinus: įdedame įdaro ir gerai apvoliojame bulvių krakmole. Verdame pasūdytame vandenyje, iškilus cepelinams į paviršių – 8-10 min.
Valgome su spirgučiais, grietine ar padažu.
Skanaus!
Šaltinis - „Oditėlės blogas“
Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų balandžio 15 dieną.