„Mano didžiausias hobis yra gaminti , o ypač desertus ir saldumynus, nes juos gaminant fantazija gali lietis visu šimtu procentų. Man labai patinka kurti, improvizuoti, išbandyti naujus receptus, kuriuos įvertina mano šeimyna, draugai ir kaimynai. Jie ir yra mano didžiausi gerbėjai ir kritikai.
Mano jauniausia dukrytė irgi man padeda gaminti, ir pati yra jau kepusi keksiukus ir dariusi tortą.
Noriu pasidalinti savo sukurtu torto receptu, kuris labai patiko mano šeimynai. Tikiuosi, patiks ir jums“, – rašo Andžela.
Kapučino ir riešutų tortas
Reikės (18 cm skersmens torto formai):
- 100 g šokoladinių sausainių,
- 63 g sviesto,
- 350 g „Philadelphia“ sūrio (neriebaus),
- 200 g grietinės (neriebios),
- 200 g grietinėlės,
- 100-120 g cukraus,
- 50 g lazdyno riešutų (galite naudoti ir kitokius),
- 1,5 valgomojo šaukšto kapučino miltelių,
- 1,5 valgomojo šaukšto stiprios atvėsintos kavos (galite dėti kapučino miltelių, bet mano šeimai labiau patinka su kava),
- 14 g želatinos,
- 50 g juodojo šokolado,
- 0,5-1 valgomojo šaukšto kakavos (nesaldžios).
Gaminimas
Sausainius susmulkinti ir sumaišyti su ištirpintu sviestu, iškloti jais torto formos dugną, suspausti ir padėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
Želatiną užmerkti vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės.
Riešutus paskrudinti keptuvėje (be riebalų), po to juos susmulkinti blenderiu.
Šokoladą ištirpinti vandens vonelėje ir atvėsinti iki kambario temperatūros.
„Philadelphia“ sūrį, grietinę, cukrų, kapučino miltelius ir kavą išplakti, įmaišyti ištirpintą želatiną, po to atsargiai įmaišyti išplaktą iki standumo grietinėlę.
Padaliname masę į 2 dalis. Vieną sumaišome su ištirpintu šokoladu ir kakava, supilame į formą ir dedame į šaldytuvą (man ji greitai sustingo).
Antrą dalį sumaišome su smulkintais riešutais ir užpilame ant sustingusio pirmojo sluoksnio. Vėl dedame į šaldytuvą. Puoškite, kaip leidžia fantazija.
Skanaus!
Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų balandžio 11 dieną.