Varškės širdelės
Ingredientai:
- 185 g miltų;
- 3 šaukštai cukraus;
- žiupsnelis druskos;
- 1 šaukštelis kepimo miltelių;
- 2 kiaušiniai;
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto;
- 250 ml pieno;
- 30 g tirpinto sviesto;
- 125 g kreminės varškės ar rikotos.
Gaminimo eiga
Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius.
Kiaušinius suplakite su pienu, vanile, varške, tirpintu sviestu ir cukrumi. Supilkite į miltus, išmaišykite.
Blynus kepkite įkaitintoje, riebalais pateptoje 'čirvinių' blynų keptuvėje.
Patarimai, pastebėjimai. Varškę naudokite kreminę arba pertrinkite per sietelį, kad nebūtų gumuliukų. Tinka ir rikotos sūris. Esu bandžiusi, taip pat skaniai gaunasi.
Tešlą į keptuvę pilkite matavimo puodeliu (125 ml).
Iš šio kiekio iškepsite 8 blynus.
Šaltinis – bakingsecrets.lt