Tuo metu italai mėgsta į kiaušinienę įmaišyti įvairių priedų, ypač daržovių. Šis valgis jiems – ir galimybė sunaudoti maisto likučius, tad į tokią kiaušinienę keliauja ir kumpis, dešra, po pietų likusios daržovės ar net makaronai. „Frittata“ dažnai kepama, kai pagaminti valgį reikia greitai ir iš to, kas po ranka. Todėl tai – ne tik pusryčių patiekalas.
Kiaušinius šiam valgiui reikia labai gerai išplakti, o kepti jį žemesnėje temperatūroje nei įprastą omletą.
Išsikepkite ir jūs kiaušinienę taip, kaip tai daro italai. Pagardinkite ją špinatais, svogūnų laiškais ir kitais žalumynais. Arba sunaudokite vakarykštės vakarienės likučius.
Itališka „frittata“ su špinatais ir svogūnų laiškais
Reikės:
- 3 kiaušinių;
- saujos šviežių špinatų;
- ryšulėlio svogūnų laiškų;
- ryšulėlio petražolių ir krapų;
- 30 g fermentinio sūrio;
- 2 valgomųjų šaukštų miltų; 5 valgomųjų šaukštų pieno;
- druskos, pipirų.
Kaip gaminti
Nuplautus špinatus gerai nusausinkite. Didelius lapus suplėšykite. Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus, petražoles, krapus. Sutarkuokite sūrį.
Kiaušinius gerai išplakite su miltais, pienu, druska ir pipirais. Suberkite tarkuotą sūrį ir išmaišykite.
Į keptuvę pilkite aliejaus, kai įkais, suberkite žalumynus ir pakepinkite vartydami maždaug minutę. Tada supilkite kiaušinių plakinį, sumažinkite kaitrą, uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite 5 minutes, kol paviršius susitrauks.
Padalinkite į kelias dalis ir apverskite. Pakepkite dar 5 minutes ir skanaukite!