Reikės:
- 1 prancūziško batono (~30 cm ilgio);
- 150 g rūkytos lašišos;
- mažo gabalėlio mėlynojo svogūno;
- 150 g tepamo varškės sūrio (pvz., „Philadelphia“);
- 1 a.š. grūdėtųjų garstyčių;
- 1 a.š. alyvuogių aliejaus;
- 1 a.š. citrinos sulčių;
- žiupsnelio šviežių pjaustytų petražolių;
- maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas
Į dubenį sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytą lašišą ir sukapotą mėlynąjį svogūną, dėkite sūrį, garstyčias, supilkite aliejų, citrinos sultis, suberkite petražoles, maltus juoduosius pipirus ir viską gerai išmaišykite.
Nupjaukite prancūziško batono abu galus ir ilgu šaukšteliu išskobkite minkštimą. Tada pridėkite paruošto įdaro, susukite į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve apie 30 min.
Supjaustykite riekelėmis ir patiekite.
Nelaikykite paruošto batono per naktį, nes taip jis sumirks ir praras traškumą.
Skanaus!
Šaltinis - „Oditėlės blogas“