Šiupininė sriuba
Ingredientai
- 1,2 l vandens;
- 100 g virtų arba konservuotų pupelių;
- 2 bulvės;
- 2 morkos;
- 1 didelis svogūnas;
- 2-3 česnako skiltelės;
- 1 raudonoji paprika;
- 3 rūkytos dešrelės;
- 1 didesnis marinuotas agurkas;
- 300 ml trintų pomidorų savo sultyse arba naminio pomidorų padažo;
- 1 v.š. citrinos sulčių;
- druskos;
- pipirų;
- Provanso žolelių mišinio.
Kaip gaminti
Bulves nuskutame, supjaustome kubeliais, beriame į puodą su vandeniu ir verdame. Kol verda bulvės, svogūną nelabai smulkiai supjaustome, morką sutarkuojame stambia trintuve, papriką supjaustome šiaudeliais ir viską kepame keptuvėje.
Kai daržovės suminkštėja, sudedame griežinėliais supjaustytas dešreles ir dar keletą minučių pakepiname. Galiausiai supilame pomidorų padažą, suberiame prieskonius, susmulkintą česnaką, patroškiname apie 2 min. ir viską sudedame į puodą su bulvėmis.
Supilame citrinos sultis, sudedame smulkiai supjaustytą agurką, suberiame pupeles. Jei trūksta, įdedame dar prieskonių. Sriubą užviriname, paverdame 5 minutes ir nukeliame nuo ugnies.
Skanaus!
Šaltinis – „Jurgittos receptai“