Skaniausi Velykų pietūs: vyne troškinta triušiena

2016 m. kovo 25 d. 09:23
Velykų pietūs turi būti lengvai pagaminami ir neapsunkinantys skrandžio. Todėl italas Gianas Luca Demarco siūlo paprastą išeitį – troškintą triušieną.
Daugiau nuotraukų (1)
Troškintas triušis
Ingredientai:
skiltelė česnako,
ypač tyro alyvuogių aliejaus,
500 g vyšninių pomidoriukų,
1 kg triušio,
stiklinė baltojo sauso vyno,
pagal skonį – rozmarinų, čiobrelių, baziliko lapelių, aitriųjų paprikų, žiupsnelis druskos.
Į puodą įpilkite alyvuogių aliejaus ir įmeskite skiltelę česnako su lukštu. Įkaitus aliejui, įdėkite triušį. Kol triušis kepa, pomidoriukus supjaustykite į 4 dalis.
Šiek tiek apkepus triušiui, išimkite česnaką ir pamažinkite ugnį. Įpilkite vyno ir suberkite pomidoriukus. Patroškinkite triušį su rozmarinais, čiobreliais ir bazilikais (pagal skonį). Viską iš lėto maišykite, įberkite druskos. Padidinkite ugnį ir uždenkite.
Pagal skonį įberkite aitriųjų paprikų. Viską troškinkite apie 1 valandą.
Skanaus!
VelykostriušienaGianas Luca Demarco
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.