Troškintas triušis
Ingredientai:
skiltelė česnako,
ypač tyro alyvuogių aliejaus,
500 g vyšninių pomidoriukų,
1 kg triušio,
stiklinė baltojo sauso vyno,
pagal skonį – rozmarinų, čiobrelių, baziliko lapelių, aitriųjų paprikų, žiupsnelis druskos.
Į puodą įpilkite alyvuogių aliejaus ir įmeskite skiltelę česnako su lukštu. Įkaitus
aliejui, įdėkite triušį. Kol triušis kepa, pomidoriukus supjaustykite į 4 dalis.
Šiek tiek apkepus triušiui, išimkite česnaką ir pamažinkite ugnį. Įpilkite vyno ir suberkite
pomidoriukus. Patroškinkite triušį su rozmarinais, čiobreliais ir bazilikais (pagal skonį). Viską iš lėto maišykite, įberkite druskos. Padidinkite ugnį ir uždenkite.
Pagal skonį įberkite aitriųjų paprikų. Viską troškinkite apie 1 valandą.
Skanaus!