Šį kartą kepu užkandines spurgytes.
Tešlai reikės:
- 2 pakelių varškės po 180 g;
- 100 g tarkuoto sūrio „Džiugas“ arba fermentinio sūrio;
- 2 kiaušinių;
- druskos (nebūtinai);
- 2 skiltelių česnako;
- kmynų (geriau maltų, nes nesumalti truputį kietoki);
- miltų;
- kepimo miltelių;
- paįvairinimui galite į dalį tešlos įdėti špinatų ar paprikos miltelių;
- aliejaus kepimui.
Padažui reikės majonezo, pomidorų padažo, česnako.
Varškę ištriname su kiaušiniais iki vientisos masės. Dedame smulkintus česnakus, kmynus, sūrį ir miltų tiek, kad iš tešlos būtų galima formuoti spurgytę.
Šį kartą nusprendžiau pabandyti į vieną dalį tešlos įdėti špinatų. Spalvingos spurgytės turėtų atrodyti dar patraukliau.
Šaukštu arba drėgnomis rankomis formuojame nedideles spurgytes ir dedame į įkaitintą aliejų. Kepti reikia, kol gražiai apskrus.
Iškeptas spurgytes dedame ant popierinio rankšluosčio ir nusausiname riebalų perteklių.
Valgome su padažu iš majonezo, pomidorų padažo ir skiltelės tarkuoto česnako. Spurgytės labai skanios karštos, bet puikus užkandis ir šaltos.
Šaltinis – „Skanu, gražu ir su meile... Rita“