Bet tikrai neliks abejingų štai tokiems rausviems kiaušiniams. Jie tikrai taps stalo žvaigžde. O svarbiausia – visa tai be jokios chemijos!
Visa paslaptis – išvirti kiaušiniai palaikomi burokėlių marinate, kuris suteikia ne tik spalvą, bet ir skonį.
Reikės:
- 8 kiaušinių;
- 0,5 l stiklainio marinuotų pjaustytų burokėlių (reikės tiktai skysčio);
- pusės puodelio obuolių acto;
- 1–2 puodelių vandens;
- 1 valgomojo šaukšto cukraus;
- 1 arbatinio šaukštelio druskos.
Išvirkite kiaušinius ir nulupkite.
Į stiklainį supilkite burokėlių marinatą, supilkite actą ir prieskonius, įpilkite vandens. Į marinatą atsargiai įleiskite virtus nuluptus kiaušinius. Stebėkite, kad jie visi būtų pilnai panirę. Jeigu trūksta skysčio – įpilkite vandens.
Palaikykite mažiausiai 2–3 valandas – tuomet rausvai nusidažys tiktai baltymo paviršius. Kuo ilgiau laikysite, tuo giliau į baltymą įsiskverbs raudonis. Kiaušinius marinate galima laikyti iki poros parų.
Nudažytus kiaušinius perpjaukite perpus, išimkite trynį ir sumaišykite su kitais ingredientais. Įdarykite kiaušinius, papuoškite ir patiekite.
Kelios idėjos, kuo galima įdaryti kiaušinius
Saulėje džiovintų pomidorų įdaras
Išimkite iš stiklainio keletą saulėje džiovintų aliejuje marinuotų pomidorų ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų kuo daugiau riebalų.
Trintuvu sutrinkite trynius su grietine (majonezu), įmaišykite smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, keletą kaparėlių, rozmarino ir česnakų granulių. Pagal skonį berkite druskos, pipirų ir įdarykite kiaušinių puseles.
Avokadų ir saulėje džiovintų pomidorų įdaras
Avokadus sutrinkite su tryniais, berkite smulkiai pjaustytų saulėje džiovintų pomidorų, druskos, pipirų, svogūnų laiškų ir įdarykite kiaušinių puseles.
Varškės ir pavasarinių žolelių įdaras
Sutrinkite varškę su grietine, dėkite trynius, berkite druskos, dėkite skiltelę česnako, galiausiai suberkite kapotų petražolių, krapų ir įdarykite kiaušinių puseles.
Rūkytos šoninės įdaras
Rūkytą šoninę smulkiai supjaustykite, pakepkite su smulkiai pjaustytu svogūnu. Sumaišykite su tryniais, druska, pipirais, smulkintais svogūnų laiškais.
Skanaus!