Tačiau tik nedaugelis turbūt žinote, kad ne mažiau gardžius, bet sveikesnius batonėlius galite pasigaminti ir namuose. Tam neprireiks nei cukraus, nei sviesto, nei miltų!
Ši batonėlių versija patiks tiems, kuriems norisi kiek sveikesnių desertų. Norint pasigaminti 12 batonėlių jums reikės vos keleto sudedamųjų dalių.
Pagrindui:
1 puodelio (250 ml) avižinių dribsnių
3/4 puodelio šviesių razinų
3 valgomųjų šaukštų migdolų ar bet kokio kitokio pieno arba vandens.
Karamelei:
8-10 datulių
2/3 puodelio migdolų arba bet kokio kitokio pieno.
Šokolado glajui:
6 valgomųjų šaukštų šokolado gabalėlių
7 valgomųjų šaukštų migdolų arba bet kokio kitokio pieno ar vandens (arba bet kokio kitokio jums patinkančio skysto šokolado).
Avižinius dribsnius susmulkinkite virtuviniu kombainu. Pridėkite razinų, įpilkite pieno arba vandens ir taip pat susmulkinkite.
Gausis lipni tešla, iš kurios suformuokite „Twix“ pagrindą – sudėkite ją ant sviestiniu popieriumi iškloto indo pagrindo.
Tuomet sumalkite karamelei skirtas datules su pienu. Prieš tai būtų gerai datules susmulkinti peiliu.
Užtepkite karamelę ant pagrindo viršaus ir palikite tai 3-4 valandoms šaldymo kameroje.
Paruoškite skysto šokolado – ištirpinkite šokolado gabaliukus piene ir kruopščiai aptepkite juo iš kameros išimtus sustingusius batonėlius.
Tik prisiminkite – kadangi ištraukti iš šaldymo kameros batonėliai bus šalti, šokoladas stings labai greitai.
Vėl palaikykite šokoladu aplietus batonėlius šaldymo kameroje, kad jie sustingtų. Štai ir viskas – gardus jūsų desertas paruoštas valgyti.
Geriausia šiuos batonėlius laikyti šaldymo kameroje, nes tada jie išliks kieti ir labai gardūs.