Lengviems pietums – grikių blyneliai su pievagrybių padažu
Reikės:
- 400 g virtų grikių;
- 1 kiaušinio;
- 3 v.š. miltų;
- 0,5 stiklinės pieno;
- druskos;
Padažui:
- 1 svogūno;
- 300 g pievagrybių;
- 200 g grietinėlės;
- žiupsnelis šv.krapų;
- druskos, juodųjų pipirų.
1. Sumaišykite visus ingridientus skirtus blyneliams. Kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
2. Padažui svogūną supjaustykite kubeliais ir apkepkite aliejuje. Tuomet sudėkite griežinėliais pjaustytus pievagrybius. Jiems apkepus, pilkite grietinėlę ir kaitinkite, kol sutirštės. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais bei šviežiais krapais.
Skanaus!
Šaltinis - „Oditėlės blogas“