Pyragas „Aukštyn kojom“ su apelsinais ir medumi
Reikės:
- 120 ml medaus,
- 2 apelsinų,
- 170 g sviesto,
- 240 ml cukraus,
- 2 kiaušinių,
- 360 ml miltų,
- 1 šaukštelio kepimo miltelių,
- trupučio druskos,
- 80 ml pieno.
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Nutarkuokite vieno apelsino žievelę ir išspauskite sultis. Kitą apelsiną nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Puode užvirkite medų su apelsino sultimis. Virkite nemaišydami 3-4 min. Supilkite į skardą, atvėsinkite ir sudėkite apelsino riekeles.
Dubenyje iki purumo išsukite sviestą su cukrumi,po vieną įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite,suberkite žieveles.
Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir druska. Pusę jų įmaišykite į sviesto ir kiaušinių masę. Supilkite pieną, išmaišykite ir supilkite kitą dalį miltų. Maišykite iki vientisos masės ir sukrėskite ant apelsino riekelių.
Kepkite 35-45 min. Atsargiai apverskite ir atvėsinkite.
Kaip minėjau – mes valgėme karštą, buvo minkštas ir kvepėjo apelsinais.
Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų vasario 22 dieną.