Pyragas su apelsinais ir medumi: net nesulaukėme, kol atauš

2019 m. vasario 18 d. 15:03
Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“
Vienas iš skanesnių pyragų, vadinamų „aukštyn kojom“. Recepte buvo nurodyta, kad valgyti atvėsusį, bet mes tokie nekantrūs, kad ištrauktą iš orkaitės greit skanaujam. Labai skanus ir nesunkiai pagaminamas.
Daugiau nuotraukų (1)
Pyragas „Aukštyn kojom“ su apelsinais ir medumi
Reikės:
  • 120 ml medaus,
  • 2 apelsinų,
  • 170 g sviesto,
  • 240 ml cukraus,
  • 2 kiaušinių,
  • 360 ml miltų,
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių,
  • trupučio druskos, 
  • 80 ml pieno.
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Nutarkuokite vieno apelsino žievelę ir išspauskite sultis. Kitą apelsiną nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Puode užvirkite medų su apelsino sultimis. Virkite nemaišydami 3-4 min. Supilkite į skardą, atvėsinkite ir sudėkite apelsino riekeles.
Dubenyje iki purumo išsukite sviestą su cukrumi,po vieną įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite,suberkite žieveles.
Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir druska. Pusę jų įmaišykite į sviesto ir kiaušinių masę. Supilkite pieną, išmaišykite ir supilkite kitą dalį miltų. Maišykite iki vientisos masės ir sukrėskite ant apelsino riekelių.
Kepkite 35-45 min. Atsargiai apverskite ir atvėsinkite.
Kaip minėjau – mes valgėme karštą, buvo minkštas ir kvepėjo apelsinais.
Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų vasario 22 dieną.
apelsinų pyragas^Instantpyragas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.