Tradiciškai šis sumuštinis merkiamas į plaktus kiaušinius (prieš kepimą) ir kepamas keptuvėje svieste. Gaminama tik iš dviejų duonos riekių, o kai kuriuose šaltiniuose nurodoma, kad jis patiekiamas su želė! Bet tai tikrai ne man.
Labai sotūs sumuštiniai, tinkantys tiek pusryčiams, tiek pietums, tiek naktipiečiams. Garstyčios čia būtinos, mano nuomone, o sumuštinio merkimas į kiaušinius – privalomas. Kitaip tai būtų tiesiog paprastas sumuštinis, o ne Montekristo!
Galima naudoti tiek kumpį, tiek kalakutieną. Dėkite, kiek patinka – kuo daugiau, tuo skaniau.
Montekristo sumuštinis
Receptas adaptuotas iš „Laura in the Kitchen“
Ingredientai 2 trigubiems sumuštiniams:
- 6 riekelės baltos sumuštinių duonos,
- 4 riekėlės virto kumpio ar kalakutienos,
- 4 riekelės čederio ar kito panašaus sūrio (arba tarkuoto),
- 1 šaukštas majonezo,
- 1 šaukštelis garstyčių,
- 3 kiaušiniai,
- šiek tiek mažiau nei 1/4 puodelio (60 ml) pieno,
- druskos pagal skonį,
- 1 šaukštas aliejaus,
- 2 šaukštai sviesto.
Gaminimo eiga
1. Puodelyje sumaišykite majonezą ir garstyčias, atidėkite į šalį. Dubenyje išplakite kiaušinius, pieną ir druską, taip pat padėkite į šalį.
2. Darome sumuštinius. Ant lentelės išdėliokite 3 duonos riekes, kiekvieną jų aptepkite plonu sluoksniu majonezo-garstyčių mišinio. Ant vienos riekės dėkite sūrio, tuomet kumpio ir dar šiek tiek sūrio. Tuomet dėkite antrą duonos riekę ant viršaus, dar kumpio, tada sūrio ir vėl duonos riekę. Taip sūrį dėkite, kad sumuštinis gerai sukibtų ir neiširtų. Sumuštinį paspauskite rankomis.
3. Įkaitinkite keptuvę, ji turi būti vidutinio karščio. Dėkite sviestą ir aliejų, palaukite, kol sviestas ištirps ir įkais.
4. Sumuštinius merkite į plaktą kiaušinių masę. Atsargiai paimkite rankomis, įdėkite į dubenį su plaktu kiaušiniu, galite šiek tiek paspausti, kad daugiau įsigertų ir tuomet apverskite, dar paspauskite. Gerai išmirkykite iš abiejų pusių ir šonų.
5. Dėkite sumuštinius į įkaitintą keptuvę ir kepkite iš kiekvienos pusės po 3-4 minutes, kol spalva taps auksinė, o sūris išsilydys.
Daugiau – bakingsecrets.lt