Plikytos tešlos žiedai su varške: skonis primena ledus

2016 m. vasario 14 d. 10:17
Raimonda Intė (aguonele.blogspot.lt)
Receptas
Labai skanūs pyragėliai iš plikytos tešlos su plombyro skonio įdaru. Tešla – labai maloni dirbti. Tai mano geriausia kada nors daryta plikytų sausainių tešla!
Daugiau nuotraukų (1)
Iš nurodyto kiekio išėjo 6 dideli žiedai.
Plikytos tešlos žiedai su varške
Tešlai:
  • 50 g sviesto;
  • 125 g vandens;
  • 65 g miltų;
  • 2 kiaušiniai;
  • šiek tiek druskos.
Įdarui:
  • 150 ml grietinėlės;
  • 150 g kreminės varškės;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • 3 a. š. cukraus.
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių.
Sviestą kartu su vandeniu užkaisti mažesniame puode ir užvirti. Tada suberti miltus, maišytus su druska ir mediniu šaukštu maišyti, kol masė ims atšokti nuo indo sienelių. Nukelti nuo karščio ir palikti šiek tiek praaušti. Tada mušti po vieną kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant. Tešla turi būti vienalytė, be jokių gumulėlių.
Konditeriniu maišeliu išspausti žiedus ir kepti: 15 min. – 200 laipsnių temperatūroje, po to dar 10 min. – 180. Iškepusius ataušinti.
Grietinėlę išplakti su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki standumo. Įmaišyti varškę ir įdaryti žiedus.
Skanaus! Aš dar užsilaisčiau šokolado, nes jis čia labai tinka.
Šaltinis –  Aguonėlė“
desertasreceptasplikyta tešla
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.