Iš nurodyto kiekio išėjo 6 dideli žiedai.
Plikytos tešlos žiedai su varške
Tešlai:
- 50 g sviesto;
- 125 g vandens;
- 65 g miltų;
- 2 kiaušiniai;
- šiek tiek druskos.
Įdarui:
- 150 ml grietinėlės;
- 150 g kreminės varškės;
- 1 a. š. vanilinio cukraus;
- 3 a. š. cukraus.
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių.
Sviestą kartu su vandeniu užkaisti mažesniame puode ir užvirti. Tada suberti miltus, maišytus su druska ir mediniu šaukštu maišyti, kol masė ims atšokti nuo indo sienelių. Nukelti nuo karščio ir palikti šiek tiek praaušti. Tada mušti po vieną kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant. Tešla turi būti vienalytė, be jokių gumulėlių.
Konditeriniu maišeliu išspausti žiedus ir kepti: 15 min. – 200 laipsnių temperatūroje, po to dar 10 min. – 180. Iškepusius ataušinti.
Grietinėlę išplakti su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki standumo. Įmaišyti varškę ir įdaryti žiedus.
Skanaus! Aš dar užsilaisčiau šokolado, nes jis čia labai tinka.
Šaltinis – „Aguonėlė“