Senoviniai vafliai: verta kepti dar ne kartą

2016 m. vasario 12 d. 12:16
Raimonda Intė, „Aguonėlė“
Receptas
Vamzdeliai nuostabūs – tokio recepto ieškojau jau seniai. O kai radau, vaflių keptuvę prikėliau antram gyvenimui. 
Daugiau nuotraukų (1)
Šie vafliukai labai greitai pagaminami. Iš nurodyto kiekio man išėjo 24 vienetai.
Reikės:
  • 5 kiaušinių (aš dėjau 4 L dydžio);
  • 200 g sviesto;
  • 200 g cukraus;
  • 200 g miltų.
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų, šiuos išplakti iki putų ir atidėti į šalį.
Sviestą išlydyti ir supilti į kombaino indą. Plakant palengva pilti kiaušinio trynius ir toliau plakti. Berti cukrų ir plakti. Berti miltus ir plakti. Galiausiai sukrėsti išplaktus baltymus ir išmaišyti – gausis tirštoka masė.
Aš kepiau elektrinėje vaflinėje. Jokiais riebalais papildomai netepiau. Tiesiog dėjau po šaukštą masės ir kepiau. Vafliukus susukau ant medinio šaukšto koto.
Bet sukti reikia greitai, nes karšta! Kol vamzdelis vėsta ant koto, pilkite tešlos į vaflinę ir kepkite kitą.
Labai puikūs vafliai. Mes likome sužavėti. Būtinai būtinai kepsiu dar, ir tikrai ne kartą.
Skanaus!
Šaltinis –  Aguonėlė“
vafliaireceptasdesertas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.