Jiems iškepti nereikia miltų – tik bananų, kiaušinių ir žiupsnelio kepimo miltelių.
Beje, kai kurios šeimininkės kepa juos netgi be kepimo miltelių, tik iš dviejų ingredientų – bananų ir kiaušinių.
Bet tokiu atveju blynai bus ne tokie purūs.
Kadangi šiuose blynuose nėra miltų, nėra ir glitimo. Be to, juose nėra riebalų ir pridėtinio cukraus – šie blynai yra natūraliai saldūs.
Jų populiarumo priežastis veikiausiai ta, kad tai vieni sveikiausių blynų.
Be to, juos lengva pagaminti. Ir galiausiai – jie tikrai skanūs!
Bananų blynai
Reikės:
- 1 vidutinio dydžio prinokusio banano,
- 2 kiaušinių,
- ketvirtadalio arbatinio šaukštelio kepimo miltelių.
Jeigu norite, į tešlą galite įberti cinamono, riešutų.
Kaip gaminti
Bananą sutrinkite šakute ar trintuvu, kol masė bus vientisa, be gumulėlių. Į bananų masę įmuškite kiaušinius, berkite kepimo miltelius ir gerai išmaišykite.
Kepkite įkaitintoje, šiek tiek riebalais išteptoje keptuvėje, kol apskrus.
Šiuos blynus dėkite vieną ant kito, patiekdami puoškite bananais. Valgykite su jogurtu, sirupu, o jei nebijote riebalų – apliekite juos lydytu sviestu.
Skanaus!
Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų vasario 8 dieną.