Pats geriausias tortas Užgavėnėms – iš lietinių blynų

2016 m. vasario 7 d. 15:34
Edita Zubrickaitė, „Oditėlės blogas“
Receptas
Na, netikras tas tortas, bet smagu iš lietinių blynų „nulipdyti“ panašią formą, pertepti šviežiais vaisiais. Ir skanu, ir gražu.
Daugiau nuotraukų (1)
Lietiniams blynams reikės:
  • 3 kiaušinių;
  • 220 ml pieno;
  • 160 g miltų;
  • 1,5 v. š. ištirpinto sviesto;
  • 1 v. š. cukraus;
  • žiupsnelio druskos;
Įdarui reikės:
  • 4 nektarinų;
  • 1 v. š. rudojo cukraus.
Kaip gaminti
Visus produktus, skirtus lietiniams blynams, sudedame į gilų indą ir suplakame iki vientisos masės elektrine trintuve (kuria trinate sriubas). Palikite tešlą keletui minučių pastovėti.
Lietinius kepkite mažesnėje keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus (gavosi 15 blynelių).
Įdarui nektarinus supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į priekaistuvį, užberkite cukraus ir virkite ant silpnos ugnies, kol ištirps cukrus ir skiltelės šiek tiek suminkštės.
Liko sukonstruoti tortą: ant kiekvieno blyno dėkite po kelias skilteles nektarinų, užpildami susidariusiu padažu.
Skanaus!
Patarimas: nektarinų kiekį galite padidinti, nes į tarpus sudėjau tik 3-4 skilteles. Vietoje nektarinų galite naudoti braškes, slyvas, obuolius ir kitus vaisius ar uogas.
lietiniaiBlynaiBlynų tortas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.