Blynai man skanūs visi ir visokie. Ploni ir purūs, maži ir dideli, su vaisiais, su varške, arba klasikiniai, iškepti iš paprastų, po ranka visuomet esančių ingredientų.
O štai antra blynų gerumo dalis yra padažai ir pagardai – šviežios uogos, tirštas graikiškas jogurtas, lipnus klevų sirupas, vasariškos uogienės šaukštas ar tiesiog girgždantys rudojo cukraus kristalai…
Blynai man – jaukumas, šiluma, ir nuostabūs vaikystės prisiminimai. Todėl kiekvienas mano sekmadienis su dubeniu karštų blynų tampa ypatinga ir jaukia paskutine savaitės diena.
Norėdama šeimą palepinti ne tik skaniais, bet ir sveikais blynais, šį kartą į tešlą įmaišiau burnočių, dietologų vertinamų dėl itin didelio naudingų medžiagų kiekio, varškės, sunokusį bananą, o vietoj tradicinių miltų naudojau avižinius bei speltos miltus.
Blynai su varške, bananais ir burnočiais
Sudedamosios dalys:
1/2 stiklinės burnočių
2 kiaušiniai
žiupsnis druskos
3 šaukšteliai rudojo cukraus
1 sunokęs minkštas bananas
1/2 apelsino nutarkuota žievelė
2/3 stiklinės varškės
2 šaukštai avižinių miltų
3-4 šaukštai speltos miltų (arba kvietinių miltų)
1 šaukštelis kepimo miltelių
aliejaus kepti.
Burnočius užpilkite maždaug stikline vandens, įberkite druskos ir virkite apie 7-10 min., kol suminkštės. Padėkite šaltai, kad visiškai atauštų.
Kol burnočiai aušta, dubenyje suplakite kiaušinį, įmaišykite druską, cukrų, įdėkite bananą, tarkuotą apelsino žievelę ir šakute jį šiek tiek patrinkite, suberkite varškę, avižinius miltus, speltos miltus, kepimo miltelius, sudėkite atvėsusius burnočius (kartu su skysčiu, kuriame jie virė), ir užmaišykite tešlą.
Kepkite blynus įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
Šaltinis – nidosreceptai.lt