„Skruzdėlynas“
Reikės:
- 4 – 5 kiaušinių,
- 5 šaukštų grietinės,
- 4 stiklinės miltų,
- aliejus kepimui.
Sirupui:
- 1 stiklinės medaus,
- 2 šaukštų vandens,
- 30 g sviesto,
- 1 šaukšto grietinės.
Iš kiaušinių, grietinės, druskos ir miltų išmaišyti tešlą. Paskui ją gerai padaužyti (galima į stalą).
Tešlą plonai iškočioti ir supjaustyti keturkampiais (3 – 4 cm). Gabalėlius dėti į verdančius riebalus ir virti, kol pagels.
Visus produktus skirtus sirupui sudėti į indą ir virti. Virti reikia tol, kol įlašinus į šaltą vandenį sirupas neišsileidžia.
Išvirtus traškius lakštus dėti į lėkštę, užpilti truputį sirupo, vėl sluoksnį lakštų, vėl sirupo, kol pasistato didelis skruzdėlynas. Galima papuošti razinomis, riešutais, aguonomis.