Skonis, kurio nepamiršite: trapus tradicinis „Skruzdėlynas“

2016 m. vasario 5 d. 13:44
Odeta Kudopčenkienė, „Samčio burtai“
Kada paskutinį kartą kepėte „Skruzdėlyną“? Aš labai seniai, jau ir skonį pamiršusi buvau. Kad taip nenutiktų ir jums, siūlau išbandyti lengvą receptą. Labai skanus, greitai padaromas ir labai trapus skanėstas.
Daugiau nuotraukų (1)
„Skruzdėlynas“
Reikės:
  • 4 – 5 kiaušinių,
  • 5 šaukštų grietinės,
  • 4 stiklinės miltų,
  • aliejus kepimui.
Sirupui:
  • 1 stiklinės medaus,
  • 2 šaukštų vandens,
  • 30 g sviesto,
  • 1 šaukšto grietinės.
Iš kiaušinių, grietinės, druskos ir miltų išmaišyti tešlą. Paskui ją gerai padaužyti (galima į stalą).
Tešlą plonai iškočioti ir supjaustyti keturkampiais (3 – 4 cm). Gabalėlius dėti į verdančius riebalus ir virti, kol pagels.
Visus produktus skirtus sirupui sudėti į indą ir virti. Virti reikia tol, kol įlašinus į šaltą vandenį sirupas neišsileidžia.
Išvirtus traškius lakštus dėti į lėkštę, užpilti truputį sirupo, vėl sluoksnį lakštų, vėl sirupo, kol pasistato didelis skruzdėlynas. Galima papuošti razinomis, riešutais, aguonomis.
skruzdėlynasdesertasreceptas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.