Ko gi mums reikės?
Spurgoms:
- 0,5 kg jautienos faršo
- 200 g džiūvėsėlių
- 1 kiaušinio
- Juodųjų pipirų
- Druskos
- Skiltelės česnako
- 1 šalotinio svogūno
- Aliejaus kepimui
- Vyšninių pomidorų
Padažui:
- Krienų
- Majonezo
- Šviežių petražolių
- Ćesnako skiltelės
Kaip gaminti
Į faršą sudedame smulkintą česnaką, śalotinį svogūną, įmušame kiaušinį, beriam druską, pipirus ir apie 50 -80 g džiūvėsėlių. Išmaišome ir formuojame mažas spurgas. Jas apvoliojame likusiuose džiūvėsėliuose.
Į gilų puodą pilame aliejų, jį įkaitiname ir dedame po kelias spurgas, kad jos nesuliptų. Kepame po kelias minutes, nelygu spurgų dydis.
Nusausiname ant popierinio rankšluosčio.
Ant medinio smeigtuko veriame spurgą ir uždedame pusiau perpjauto vyšninio pomidoro kepuraitę.
Padażas
Maišome krienus ir majonezą santykiu 1:3. Pavyzdžiui: 20 g krienų ir 60 g majonezo. Įdedame smilkintų petražolių, česnakų. Jei reikia – beriame druskos.
Lėkštę papuošiame salotų lapais, išdėliojame spurgas, į vidurį dedame padažą.
Daugiau – „The kitchen I love“