Ingredientai nurodyti 26 cm kepimo formai.
Pagrindui:
- 1 kiaušinio,
- 65 g šalto sviesto,
- 65 g cukraus,
- 180 g miltų,
- 1/2 pak. kepimo miltelių (9 g).
Šiuos produktus greitai užminkykite kombaine. Tortinės formą išklokite kepimo popieriumi, sieneles ištepkite sviestu. Tešla išklokite formos dugną, padarykite nedidelį bortelį. Dėkite į šaldytuvą, kol ruošite įdarą.
Įdarui:
- 500 g kreminės varškės,
- 3 L dydžio kiaušinių (jei M – tada 4),
- 1 pakelio vanilinio cukraus (10 g),
- 150 g cukraus,
- 1 pak. vanilinio pudingo miltelių (38 g),
- 350 g pieno,
- 110 g aliejaus.
Įdarui skirtus produktus gerai išplakite. Neišsigąskite, kad masė bus gana skysta. Taip ir turi būti!
Ją reikia supilti ant tešlos į kepimo formą ir pašauti į įkaitintą į 190–200 laipsnių orkaitę (per vidurį) 45 min. Tada groteles su kepiniu perkelkite viena lentynėle aukščiau ir kepkite dar 15 min. Ataušinkite pravėrę orkaitės dureles.
Jei matysite, kad viršus dega, pridenkite folija ar kepimo popieriumi.
Skanaus!
Šaltinis – „Aguonėlė“