Teigiama, kad šis patiekalas buvo sukurtas dar 1738 metais, Londono centre esančioje parduotuvėje „Fortnum & Mason“, o įkvėpimo šaltiniu tapo Mogolų imperijos (Indijos teritorijoje XVI-XIX amžiuje gyvavusios valstybės) virtuvės patiekalas nargisi kofta (liet. „Narcizo mėsos kukuliai“).
Dabar škotiški kiaušiniai Didžiojoje Britanijoje yra dažnas iškylų gamtoje patiekalas. Taip pat šis patiekalas žinomas Olandijoje ir Belgijoje, kur yra vadinamas vogelnestje (liet. „paukščio lizdas“).
Siūlome ir jums pasiruošti škotiškų kiaušinių pagal receptą, kurį pasiūlė interneto puslapis „Tasty“.
Jums reikės:
• 7 didelių kiaušinių;
• 450 g mėsos faršo;
• 2 ryšelių svogūnų laiškų;
• 2 susmulkintų česnako skiltelių;
• 1 v. š. garstyčių;
• druskos;
• pipirų;
• miltų;
• maltų džiūvėsių;
• daržovių aliejaus kepti.
Gaminimo eiga
Vidutinio dydžio puode užvirkite vandenį. Įdėkite 5 kiaušinius ir virkite šešias minutes.
Išimkite kiaušinius ir iškart panardinkite į šaltą vandenį atvėsti. Tai apsaugos juos nuo tolimesnio virimo – trynys liks minkštas.
Sumaišykite faršą su svogūnų laiškais, česnaku, garstyčiomis, druska ir pipirais.
Nulupkite atvėsintus kiaušinius ir apvoliokite miltuose.
Iš paruošto faršo padarykite paplotėlius ir apvyniokite jais kiaušinius.
Išplakite likusius du kiaušinius. Tada apvoliokite faršu apvyniotus kiaušinius miltuose, kiaušinių plakinyje ir džiūvėsiuose.
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir kepkite kiekvieną kiaušinį maždaug 3 minutes, kol paruduos iš visų pusių.
Perkelkite apkeptus kukulius į kepimo skardą ir pakepkite dar 5 minutes iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus!