Palepinkite jomis savo šeimą ir draugus.
Šį spurgų receptą atsiuntė mūsų ištikima skaitytoja Loreta Grigalevičienė.
Varškės spurgos
Reikės:
- 2 pakelių po 180 g 9% riebumo varškės;
- 100 g cukraus;
- 2 kiaušinių;
- 1,5–2 stiklinių miltų;
- 1 a. š. sodos;
- 0,5 a. š. cinamono;
- 1 v. š. citrinos sulčių (arba acto);
- mažo žiupsnelio druskos,
- riebalų spurgoms virti (kiekis priklauso nuo to, kokiame inde virsite).
Kaip gaminti
Į varškę berti cukrų, gerai ištrinti, įmušti kiaušinius, išmaišyti iki vientisos masės. Berti druską, cinamoną, dėti sodą, sumaišytą su citrinos sultimis (arba actu), išmaišyti.
Tuomet berti miltus, po truputį pamaišant šaukštu. Kaip bus sunku maišyti šaukštu, baikite minkyti rankomis, pateptomis aliejumi. Tešla turi būti minkšta, šiek tiek limpanti prie rankų.
Darant spurgas, kad neliptų prie rankų, patepkite jas kartkartėmis aliejumi. Darykite graikinio riešuto dydžio spurgas, virkite įkaitintuose riebaluose ant silpnos ugnies.
Šaltinis – „Loretos išbandyti receptai“