Šiems žagarėliams reikia:
- 150 g grietinės,
- 500 ml kefyro ar pasukų,
- 2 pak. kepimo miltelių (pakelis – po 16 g),
- 800 g miltų,
- žiupsnelio druskos,
- 2 a. š. cukraus,
- aliejaus virimui.
Iš tešlai skirtų produktų užminkykite tešlą (ji bus lipnoka, bet nieko – taip ir turi būti) ir ją palikite porą valandų šaldytuve. (Aš laikiau per naktį. Užminkiau vakare, o ryte išsikepiau!)
Tada tešlą iškočiokite ant lengvai miltuoto stalo maždaug pusės centimetro storio, supjaustykite ir padarykite auseles. Jas virkite įkaitusiame aliejuje.
Nuvarvinkite ant popierinio rankšluostėlio riebalus, o tada žagarėlius gausiai apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!
Daugiau – tinklaraštyje „Aguonėlė“
Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų sausio 14 dieną.