Agurkų salotos taip pat neblogos, paprastos, su japonišku užpilu.
Receptas iš Annamel Karmel receptų, skirtų visai šeimai, knygos. Knyga puiki, gaminau jau ne vieną patiekalą, ir visi patiekalai maloniai stebina.
Greitai paruošiami, paprasti receptai, o svarbiausia – skonis patinka visai šeimynai.
Vištienos šnicelis su agurkų salotomis
Receptas adaptuotas iš Annabel Karmel knygos 'Anabel's Family Cookbook'
Ingredientai vištienos šniceliams:
- 2-4 vištos krūtinėlės;
- 50 g miltų;
- 2 kiaušiniai;
- 100 g baltos duonos;
- 1 1/2 šaukšto šviežių čiobrelių;
- 2 šaukštai šviežių petražolių;
- 30 g Parmezano sūrio;
- druskos, pipirų pagal skonį.
Agurkų ir krapų salotoms:
- 1 ilgas agurkas;
- 1 1/2 šaukšto šviežių krapų;
- 1 šaukštas sojų padažo;
- 1 šaukštas ryžių vyno acto;
- 1 šaukštas ryžių vyno ('Mirin');
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus.
Gaminimo eiga
Vištieną dėkite į vienkartinį maišelį ir su kočėlu pamuškite, kad mėsa būtų plona. Kiekvieną krūtinėlę perpjaukite per pusę (jei jos didelės). Pabarstykite druska, pipirais.
Į smulkintuvą dėkite baltą duoną, tarkuotą Parmezaną, čiobrelius ir petražoles ir gerai viską susmulkinkite.
Vištienos krūtinėles apvoliokite miltuose, tuomet išplaktuose kiaušiniuose ir galiausiai duonos trupiniuose.
Keptuvę gerai įkaitinkite, pilkite daržovių aliejaus, įdėkite gabalėlį sviesto. Vištieną kepkite po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.
Agurkų salotoms agurką supjaustykite pusmėnuliais, apibarstykite smulkintais krapais. Visus kitus produktus sumaišykite ir užpilkite ant salotų.
Daugiau – bakingsecrets.lt