Prieskonių gamintojos „Santa Maria“ užsakymu atlikta apklausa atskleidė, jog savaitgaliais naujus skonius išbando ir netradicinius patiekalus gamina 62 proc. Lietuvos, Latvijos ir Estijos gyventojų. Absoliuti dauguma – 74 proc. – renkasi patys gaminti maistą, net ir turėdami alternatyvų.
Išmėginti kitų pasaulio šalių, tokių kaip Azijos kraštų, patiekalus Baltijos šalių gyventojams tinkamiausias metas yra savaitgaliai bei artėjantys teminiai vakarėliai. Taip teigė atitinkamai 45 ir 42 proc. lietuvių, latvių ir estų, girdėjusių apie skirtingų pasaulio virtuvių patiekalams gaminti skirtus prieskonius.
Vienus jų – Azijos virtuvės prieskonių mišinius bei padažus „Santa Maria“ pristato atnaujintose pakuotėse, ant kurių užrašyti populiariausi Japonijos, Tailando, Korėjos patiekalų receptai bei detaliai išvardyti jų gamybai reikalingi produktai.
Juos papildžius pasirinktu prieskonių mišiniu ar padažu, vos per keliolika minučių pasigaminsite autentišką patiekalą, pavyzdžiui, klasikinį tailandiečių „Pad Thai“. Tai ryžių makaronų patiekalas su įvairiais priedais.
Beje, 2011-aisiais travel.cnn.com skaitytojų sudarytame skaniausių pasaulio patiekalų penkiasdešimtuke „Pad Thai“ atsidūrė penktoje vietoje.
„Pad Thai“ 4 porcijoms reikės:
400 g vištienos filė, supjaustytos juostelėmis
1 pakuotės (125 g) „Santa Maria“ ryžių makaronų
2 valg. š. aliejaus
300 g smulkiai supjaustyto kopūsto
1 šiaudeliais supjaustytos nedidelės morkos
1 išplakto kiaušinio
½ but. „Santa Maria“ „Wok“ padažo „Pad Thai“
100 g susmulkintų žemės riešutų
Gamyba:
1. Išvirkite makaronus laikydamiesi ant pakuotės pateiktų nurodymų.
2. Įkaitintoje keptuvėje apkepkite vištienos filė juosteles.
3. Sudėkite supjaustytus kopūstus bei morkas ir kepkite 1–2 minutes labai karštoje „Wok“ arba paprastoje keptuvėje.
4. Padarykite keptuvėje vietos ir maišydami iškepkite suplaktą kiaušinį.
5. Stambiai supjaustykite makaronus ir sudėkite prie daržovių bei mėsos, įpilkite „Wok“ padažo „Pad Thai“ ir greitai maišydami pakaitinkite.
6. Sudėkite susmulkintus žemės riešutus ir išmaišę patiekite.
Patarimas! Papuoškite žaliosios citrinos griežinėliais ir kalendromis. Vištienos filė galite pakeisti tokiu pačiu kiekiu maltos vištienos – patiekalą gaminkite taip pat, kaip su vištienos filė.