Tada pradėjau gilintis į daugybę kanelių receptų. Jie pakankamai panašūs, tačiau šiek tiek ir skiriasi. Tad iš visų pasidariau savo formulę.
Labai svarbu stebėti patį kepimą. Nemažai kur nurodoma, kad kaneles iš pradžių reikia kepti labai aukštoje temperatūroje, paskui ją sumažinti. Man šis variantas nelabai tiko.
Pasirinkau kitą būdą – nustačiau 190 C ir kepiau apie 50 min. (vidutinio dydžio, mažas reiktų kepti trumpiau). Vidus buvo minkštas, korėtas, o išorė – su traškia , karamelizuota plutele.
Pasigaminti šį desertą nėra brangu, na, nebent romas šiek tiek kainuoja, nors jo pilti yra nebūtina, bet skonį jis pagerina. Kas svarbiausia – tai kantrybė.
Kanelės
Reikės:
- 750 g pieno;
- 380 g cukraus (100 g formelėms pabarstyti);
- 230 g miltų;
- 100 g kiaušinių trynių;
- 70 g sviesto (plius ištepti formelėms);
- 75 g tamsaus romo;
- 4 g druskos;
- 2 arb. šaukšteliai vanilės ekstrakto (arba vanilės ankštis).
Pakaitinti pieną su sviestu ant vidutinės ugnies, kol sviestas ištirps. Nuimti nuo ugnies ir atvėsinti. Išmaišyti miltus, kiaušinių trynius, cukrų, druską, romą, vanilę. Ipilti atvėsusį pieną su sviestu ir vėl išmaišyti iki vientisos masės. Masė yra skysta, dėl to nesijaudinkite.
Uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve 24-48 val.
Kanelių formeles ištepkite sviestu ir apibarstykite cukrumi (aš apibarsčiau ruduoju cukrumi). Supilkite tešlą, palikdami iki viršaus apie 1 cm, šaukite į 190 C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 50 min.
Bon Appetit!
Šaltinis – „The kitchen I love“