Šis tortas, pasak jos, – daugelio mėgstamas, nes greitai pagaminamas, yra pasakiško skonio, o gamybai reikalingi ingredientai išties įprasti.
„Ir smagiausia, kai visi klausia, tai kur ta varškė, ir kada ją dėti? O varškės, kaip ir kitų pieno produktų bei paties pieno, žaliavalgių ir veganų mityboje nėra“, – aiškino Gražina, dalindamasi patirtimi, kaip iš kokosų išgauti varškės pakaitalą.
Porcijų skaičius: 8-12
Gaminimo laikas: 20 min
Ingredientai
Pagrindui:
- 0,5 stiklinės maltų migdolų riešutų,
- cinamono žiupsnelis,
- 2 stiklinės džiovintų abrikosų (mirkytų bent 30 min.)
- 0,5 stiklinės uogų (tinka šaldytos. Man labai patinka su avietėmis, vyšniomis)
- 5 v. š. kokosų aliejaus
„Varškės“ sluoksniui:
- 1 stiklinė anakardžių riešutų
- 2 stiklinės kokoso drožlių
- 3-5 v. š. medaus pagal skonį
- 1 stiklinė išlydyto kokosų aliejaus
- 1,5 stiklinės šilto vandens
- 1–1,5 citrinos sulčių (pagal skonį, galima ir mažiau)
Skonis turėtų būti gardžiai saldžiarūgštis.
Gaminimas:
Pirmiausia pagrindui skirtus produktus sumalame maisto smulkintuvu ir gautą masę išklojame torto formos dugną.
„Varškės“ sluoksniui skirtus produktus sumalame blenderiu iki vientisos masės. Malasi sudėtingai. Reikia retkarčiais išjungti blenderį ir maišyti.
Supilame ant pagrindo, išlyginame ir dedame į šaldymo kamerą iki 30 min.
Formą renkamės apie 26-30 cm.
Prieš patiekiant papuošiame.
Pagamintą tortuką laikome šaldytuve (galima laikyti iki 3 parų)
Šaltinis – grazinagum.com
Turinys pirmą kartą publikuotas 2015 metų gruodžio 30 dieną.