Štai Milda Stoškuvienė savo šeimai per šventes patiekia gardžią troškintą triušieną. Receptas nesudėtingas, o rezultatas – tiesiog puikus. Įvertinkite šį receptą ir jūs.
Reikės:
1 triušio (apie 1-1,5 kg)
3 morkų
3 svogūnų
citrininių pipirų
muskatų
druskos
aliejaus.
Triušį supjaustykite gabalėliais, įtrinkite prieskoniais ir palaikykite keletą valandų.
Keptuvėje su aliejumi pakepkite sutarkuotas morkas bei susmulkintus svogūnus, paskaninkite juos pipirais ir druska.
Keptuvėje su aliejumi apkepkite ir triušio gabalėlius. Tada sudėkite juos į troškintuvą, ant viršaus suberkite morkas ir svogūnus, įpilkite šiek tiek vandens ir troškinkite orkaitėje, 200 laipsnių temperatūroje, kol mėsa suminkštės.
Patiekite su bulvių koše ir įvairiomis daržovėmis.
Šis receptas dalyvauja „Skonio“ rubrikos konkurse „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“.
Konkurse gali dalyvauti visi, norintys pasidalinti geriausiais savo receptais su portalo lrytas.lt skaitytojais ir laimėti vertingų prizų.
Mes laukiame bet kokių gardžiausių jūsų švenčių patiekalų receptų, nesvarbu, kas tai būtų – silkė, salotos, kepsnys ar pyragas.
Penkių geriausių receptų ir jų nuotraukų autoriai bus apdovanoti Nidos Degutienės knyga „Izraelio skoniai“, kurioje gausybė vienos seniausių ir tradiciškiausių – žydų virtuvės – receptų.
O vieno paties geriausio recepto autoriaus, be knygos, laukia dar ir 30 eurų vertės „Akropolio“ dovanų čekis.
Pagrindinio prizo laimėtoją rinks N.Degutienė, o kitus keturis – skaitytojai.
Apdovanoti bus autoriai, kurių receptai sulauks didžiausio lrytas.lt skaitytojų ir mūsų paskyros „Facebook/Receptai„ sekėjų susidomėjimo.
Patiekalų receptus su nuotraukomis siųskite iki gruodžio 27 dienos adresu skonis@lrytas.lt.