„Reikės 3 išdarinėtų silkių, 1 kiaušinio, pipirų, druskos, 4-5 riekelių piene mirkytos baltos duonos, poros saujų džiūvėsėlių, svogūno.
Silkę ir svogūną sumalti, ikulti kiaušinį, sudėti prieskonius, mirkytą duoną, džiūvėsėlius, viską suminkyti, skardoje formuoti norimos formos kepsnį ir kepti, kol gražiai paruduos. Skanu valgyti su karštomis bulvėmis.
Skanaus, ir gražių švenčių“, – visiems skaitytojams palinkėjo šilutiškė.
Šis receptas dalyvauja „Skonio“ rubrikos konkurse „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“.
Konkurse gali dalyvauti visi, norintys pasidalinti geriausiais savo receptais su portalo lrytas.lt skaitytojais ir laimėti vertingų prizų.
Mes laukiame bet kokių gardžiausių jūsų švenčių patiekalų receptų, nesvarbu, kas tai būtų – silkė, salotos, kepsnys ar pyragas.
Penkių geriausių receptų ir jų nuotraukų autoriai bus apdovanoti Nidos Degutienės knyga „Izraelio skoniai“, kurioje gausybė vienos seniausių ir tradiciškiausių – žydų virtuvės – receptų.
O vieno paties geriausio recepto autoriaus, be knygos, laukia dar ir 30 eurų vertės „Akropolio“ dovanų čekis.
Pagrindinio prizo laimėtoją rinks N.Degutienė, o kitus keturis – skaitytojai.
Apdovanoti bus autoriai, kurių receptai sulauks didžiausio lrytas.lt skaitytojų ir mūsų paskyros „Facebook/Receptai„ sekėjų susidomėjimo.
Patiekalų receptus su nuotraukomis siųskite iki gruodžio 27 dienos adresu skonis@lrytas.lt.