Ši sriuba yra labai soti ir džiugina akis savo kiek neįprasta, labai ryškia ir gražia spalva. Prie jos nepaprastai tinka česnakiniai skrebučiai, kaip turbūt ir prie bet kurios kitos trintos sriubos.
Sriubai reikės:
1 kg burokėlių;
3 nedidelių (250 g) bulvių;
2 svogūnų;
3 skiltelių česnako;
30 g sviesto ar aliejaus;
300 g pieno ar liesos grietinėlės;
600 g vištienos sultinio;
100 g gorgoncolos sūrio;
druskos;
pipirų;
pasirinktinai žolelių.
Nulupkite burokėlius ir nuskuskite bulves.
Perpjaukite daržoves į kelias dalis ir sudėkite į puodą. Užpilkite vandeniu taip, kad apsemtų, pagardinkite druska. Virkite ant vidutinio stiprumo ugnies.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite smulkiais kubeliais supjaustytus svogūnus ir česnakus, kol svogūnai suminkštės.
Burokėliams ir bulvėms išvirus, nupilkite vandenį.
Į puodą supilkite vištienos sultinį, pieną ar grietinėlę, sudėkite kepintus svogūnus ir česnakus, pagardinkite druska ir pipirais.
Dar šiek tiek pakaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol sriuba bus karšta.
Užgesinkite ugnį ir sutrinkite sriubą trintuvu iki visiškai vientisos, lygios masės. Pagardinkite gorgoncolos sūriu.
Dar karštą supilstykite į dubenėlius ir patiekite su skrebučiais bei žolelėmis.
Skanaus!