Šventinis „Rafaelo“ tortas

2015 m. lapkričio 29 d. 11:12
Šis baltas kaip sniegas tortas labai papuoš jūsų šventinį stalą ir pamalonins smaližius.
Daugiau nuotraukų (1)
Kokoso drožlėmis apibarstytas skanumynas, kurio receptą atsiuntė Odeta Kudopcenkė, turėtų ypač pradžiuginti tuos, kurie mėgsta saldainius „Rafaelo“. Būtent šių saldainių pavadinimu tortas ir buvo pavadintas.
Pabandykite išsikepti šventinį „Rafaelo“ tortą ir įvertinkite jo skonį patys.
Tortui biskvitams reikės:
  • 5 didelių kiaušinių
  • 230 g cukraus
  • 1 a. š. vanilės esencijos
  • 65 g aliejaus
  • 230 g miltų
  • 20 g kepimo miltelių
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals. Plakite apie 5 minutes.
Toliau plakant silpna srovele supilkite aliejų. Dar minutę paplakite.
Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišykite nuo dugno link viršaus, kol masė taps gražiai vientisa.
Gautą masę supilkite į 23 cm skersmens apvalų riebalais išteptą kepimo indą ir kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.
Atvėsinkite ir perpjaukite į keturias dalis. Turėsite keturis plonus torto biskvitus.
Kremui reikės:
  • 1 indelio (385 g) kondensuoto pieno
  • 180 g sviesto (82 proc. riebumo)
  • 450 g grietinėlės (36 proc. arba bent 35 proc. riebumo)
  • 2 pakeliai grietinėlės standiklio
  • 50 g kokoso drožlių
Grietinėlę šiek tiek paplakite, supilkite grietinėlės standiklį ir išplakite iki standumo. Padėkite į šaldytuvą.
Kambario temperatūros sviestą išsukite su kondensuotu pienu (šiuos produktus geriausia per naktį palaikyti toje pačioje kambario temperatūros vietoje).
Supilkite kokoso drožles, gerai išmaišykite. Paruoštą masę pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.
Po pusvalandžio sviestinį kremą supilkite į grietinėlę ir šias mases išplakite iki vientisos konsistencijos.
Biskvitų sulaistymui reikės:
  • 200 g vandens
  • 2 citrinų sulčių
  • 2 arb.š. cukraus
Visus produktus sumaišykite.
Ant pirmojo biskvito tolygiai paskleiskite 1/4 paruošto kremo.
Dėkite antrąjį biskvitą, šiek tiek paspauskite, sulaistykite citrinų sirupu ir sudėkite antrąjį ketvirtadalį kremo.
Kartokite taip tol, kol sulaistysite ir kremu padengsite paskutinį biskvitą.
Torto paviršių išlyginkite ir dėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
Paruoštą tortą apibarstykite kokoso drožlėmis.
 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.