Anot Renatos, receptas paprastas, o rezultatas būna visada tas pats – visos pyrago paragavusios tetos pamiršta savo dietas ir prašo pasidalyti paslaptimi, kaip iškepti tokį pyragą, o dėdės, šelmiškai merkdami akį, prašo dar vienos porcijos.
Pyragui reikės:
- 2 pakelių sausainių. Renata naudojo „Tapu tapu“ sausainius, bet galima rinktis ir kitus, pavyzdžiui, „Gaidelį“.
- 130–150 g sviesto. Galima dėti ir margariną.
- 4 kiaušinių
- 4–5 citrinų
- 1 indėlio kondensuoto pieno
- 4 šaukštų cukraus
Gaminimas:
Dideliame inde sutrupinkite sausainius.
Sudėkite kambario temperatūros sviestą. Jeigu jis ką tik išimtas iš šaldytuvo, galite trumpam įdėti į mikrobangų krosnelę. Tik nepersistenkite. Reikia ne skysto, bet minkšto sviesto.
Sausainių trupinius sumaišykite su sviestu ir gerai išminkykite.
Išklokite šią masę skardoje (Renata naudoja silikoninę, nes tokia jai labiausiai patinka) ir 10 minučių kepkite iki 170–180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Kol kepa padas, paruoškite įdarą.
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius paplakite 2–3 minutes ir supilkite kondensuotą pieną. Dar apie minutę paplakite.
Nuo dviejų citrinų nutarkuokite žievelę ir sukratykite į gautą masę.
Likusias citrinas perpjaukite pusiau ir išspauskite sultis. Jas supilkite į įdarą ir išmaišykite. Ant truputį pravėsusio pado supilkite geltoną įdarą ir dešimčiai minučių pašaukite į iki 170–180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Liko paruošti pyrago viršų.
Į kiaušinių baltymus suberkite cukrų ir plakite plakikliu tol, kol apvertus dubenį masė neiškris.
Visa šia balta mase apdėkite jau iškepusį pyragą ir vėl kepkite 8–10 minučių, nepamiršdami prižiūrėti, kad neperkaistų.
Sunkiausia, pasak Renatos, išlaukti, kada bus galima šį skanėstą valgyti. Jis skaniausias jau pravėsęs.
Turinys pirmą kartą publikuotas 2015 lapkričio 26 dieną.