Apsilaižysite pirštus: traškūs čeburekai su sultingu įdaru

2018 m. lapkričio 15 d. 15:19
Lrytas.lt
Receptas
Čeburekai – daugelio mėgstamas patiekalas. Tačiau pagamintų namuose nėra net ko lyginti su tais, kurie parduodami gatvėje ar įvairiuose kioskeliuose.
Daugiau nuotraukų (1)
Pagaminkite šį skanėstą savo šeimai savaitgalį. Tokiasi čeburekais mielai mėgausis ir suaugę, ir vaikai.
Receptu dalinasi mūsų skaitytoja Loreta Grigalevičienė („Loretos išbandyti receptai“).
Čeburekai
Ingredientai (matavimui naudojama 250 ml stiklinė):
  • 4 stiklinės miltų
  • 1,5 stiklinės vandens
  • 75 ml aliejaus
  • 0,5 a.š. druskos
  • 0,5 a.š.cukraus
  • 1 v. š. degtinės
  • riebalų kepimui
Miltus suberti į dubenį, padaryti duobutę, į kurią suberti druską, cukrų, supilti aliejų, degtinę, vandenį, viską sumaišyti ir užminkyti tešlą. Gali prireikti šiek tiek miltų (priklauso nuo miltų rūšies), bet tešla turi būti elastinga.
Pagamintą tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir palaikyti šaldytuve apie 1 val.
Įdaras
Ingredientai:
  • 300 g mėsos faršo
  • 1 svogūnas (didelis)
  • pipirai, druska
  • apie 50-70 ml vandens (arba sultinio – tai priklauso nuo mėsos riebumo).
Į faršą dedame smulkiai supjaustytą svogūną, beriame pipirus, druską, pilame vandenį (arba sultinį), viską išmaišome.
Išėmę iš šaldytuvo tešlą padaliname į 20 rutuliukų ir gaminame čeburekus. Jiems tešlą reikia kočioti plonai.
Verdame riebaluose ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių.
Turinys pirmą kartą publikuotas 2015 metų lapkričio 17 dieną.
čeburekasreceptas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.