Pagaminkite šį skanėstą savo šeimai savaitgalį. Tokiasi čeburekais mielai mėgausis ir suaugę, ir vaikai.
Receptu dalinasi mūsų skaitytoja Loreta Grigalevičienė („Loretos išbandyti receptai“).
Čeburekai
Ingredientai (matavimui naudojama 250 ml stiklinė):
- 4 stiklinės miltų
- 1,5 stiklinės vandens
- 75 ml aliejaus
- 0,5 a.š. druskos
- 0,5 a.š.cukraus
- 1 v. š. degtinės
- riebalų kepimui
Miltus suberti į dubenį, padaryti duobutę, į kurią suberti druską, cukrų, supilti aliejų, degtinę, vandenį, viską sumaišyti ir užminkyti tešlą. Gali prireikti šiek tiek miltų (priklauso nuo miltų rūšies), bet tešla turi būti elastinga.
Pagamintą tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir palaikyti šaldytuve apie 1 val.
Įdaras
Ingredientai:
- 300 g mėsos faršo
- 1 svogūnas (didelis)
- pipirai, druska
- apie 50-70 ml vandens (arba sultinio – tai priklauso nuo mėsos riebumo).
Į faršą dedame smulkiai supjaustytą svogūną, beriame pipirus, druską, pilame vandenį (arba sultinį), viską išmaišome.
Išėmę iš šaldytuvo tešlą padaliname į 20 rutuliukų ir gaminame čeburekus. Jiems tešlą reikia kočioti plonai.
Verdame riebaluose ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių.
Turinys pirmą kartą publikuotas 2015 metų lapkričio 17 dieną.