Geriau nebūna: naminiai bulvių traškučiai

2018 m. lapkričio 20 d. 14:44
Lrytas.lt
Receptas
Prisipažinkite – juk tikrai mėgstate bulvių traškučius. Bet valgote juos jausdami kaltės jausmą, nes daug kartų girdėjote, kad traškučiuose daug riebalų, įvairiausių konservantų ar kitokių medžiagų, už kurias mama ar šeimos gydytojas jūsų tikrai nepagirtų.
Daugiau nuotraukų (2)
Pasigaminkite traškučių patys, ir galėsite mėgautis jais be sąžinės graužimo. Na, beveik be graužimo. Bet žinosite, ką valgote ir turėsite tokio skonio užkandėlę, kokia jums patinka. 
Žinoma, visai riebalų neišvengsite, tačiau orkaitėje kepami traškučiai jų neprisigers. 
Pirmiausia reikia nuplauti ir nuskusti bulves, supjaustyti jas plonomis riekelėmis. Puode užvirti vandens, nukelti nuo ugnies, suberti bulvių riekeles ir palaikyti 3-5 minutes. Nukošti. Ir kaip įmanoma geriau nusausinti.
Sudėti bulvių riekeles į indą, apšlakstyti jas aliejumi, druska, pipirais, kitais prieskoniais. Gerai išmaišyti. 
Skardą padengti kepimo popieriumi. Išdėlioti riekeles ant popieriaus vienu sluoksniu ir dėti į 230 laipsnių karščio orkaitę. Kepti 15 min., kol riekelės pagels ir taps traškios. Ataušinti ant grotelių, kad geriau apdžiūtų. 
Gal namuose kepti traškučiai ir ne tokie lygūs ir gražūs, kaip pirktiniai, bet juk pagaminti jūsų rankomis!
Turinys pirmą kartą publikuotas 2015 metų lapkričio 12 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.