Pasigaminkite traškučių patys, ir galėsite mėgautis jais be sąžinės graužimo. Na, beveik be graužimo. Bet žinosite, ką valgote ir turėsite tokio skonio užkandėlę, kokia jums patinka.
Žinoma, visai riebalų neišvengsite, tačiau orkaitėje kepami traškučiai jų neprisigers.
Pirmiausia reikia nuplauti ir nuskusti bulves, supjaustyti jas plonomis riekelėmis. Puode užvirti vandens, nukelti nuo ugnies, suberti bulvių riekeles ir palaikyti 3-5 minutes. Nukošti. Ir kaip įmanoma geriau nusausinti.
Sudėti bulvių riekeles į indą, apšlakstyti jas aliejumi, druska, pipirais, kitais prieskoniais. Gerai išmaišyti.
Skardą padengti kepimo popieriumi. Išdėlioti riekeles ant popieriaus vienu sluoksniu ir dėti į 230 laipsnių karščio orkaitę. Kepti 15 min., kol riekelės pagels ir taps traškios. Ataušinti ant grotelių, kad geriau apdžiūtų.
Gal namuose kepti traškučiai ir ne tokie lygūs ir gražūs, kaip pirktiniai, bet juk pagaminti jūsų rankomis!
Turinys pirmą kartą publikuotas 2015 metų lapkričio 12 dieną.