Šis suflė primenantis purus, lengvos tekstūros kepinys – tradicinis japoniškas desertas, kurį japonai dar vadina vatiniu pyragu. Kepamas be miltų, todėl juo gardžiuotis gali ir tie, kurie netoleruoja gliuteno.
Ir nors receptūra neatrodo sudėtinga, vistik iškepti jį nėra paprasta. Tai rodo daugybė pačių įvairiausių atsiliepimų internete – toli gražu ne visoms šeimininkėms pyragas gaunasi purus, gražiai iškilęs. Todėl Ochikeron pateikia nuodugnias instrukcijas ir prašo jomis vadovautis.
Pažiūrėkite vaizdo siužetą, o žemiau rasite receptūrą ir trumpą aprašymą.
Japoniškas sūrio pyragas
Reikės:
3 kiaušinių
120 g baltojo šokolado
120 g „Philadelphia“ tipo sūrio (neutralaus skonio).
Pirmiausia reikia atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Prieš tai kiaušinius reikėtų palaikyti šaldytuve, kad išplakti baltymai būtų tvirtesni.
Orkaitė turi būti įkaitinta iki 170 laipsnių.
Šokoladą sulaužyti, dėti į dubenį ir ištirpinti virš verdančio puodo.
Baltymus labai gerai išplakti mikseriu, kol susidarys tvirta puta – ji turi nekristi apvertus dubenį.
Po to į šokoladą reikia įmaišyti sūrį, nukelti nuo garų puodo ir įmaišyti trynius. Į šią masę atsargiai įmaišyti trečdalį plaktų baltymų. Po to įmaišyti visus likusius baltymus.
Kepimo popierių ištepti aliejumi ar sviestu, iškloti juo maždaug 15 cm skersmens kepimo skardą, suformuoti bortelius. Supilti tešlą, lengvai pakratyti skardelę, kad pasišalintų oro burbuliukai.
Dėti ant didesnės skardos, į ją įpilti karšto vandens. Jeigu jūsų skarda – su nuimamais šonais, reikėtų tvirtai apjuosti ją keletą kartų folija, kad į vidų nepribėgtų vandens.
Dėti į įkaitintą orkaitę ir 15 min. kepti 170 laipsnių temperatūroje, po to dar 15 minučių – 160 laipsnių temperatūroje. Išjungus kaitinimą palikti pyragą pastovėti orkaitėje 15 minučių.
Išėmus reikia dėti ant grotelių ir palikti visiškai atvėsti.
Apibarstyti cukraus pudra ir patiekti.
Turinys pirmą kartą publikuotas 2015 metų lapkričio 4 dieną.