Ingredientai 22-24 cm. apvaliai formai nuimamais kraštais:
- 600 g meduolių
- 600 g grietinės 30-40% riebumo
- 2 v.š. citrinos sulčių
- 2 v.š. cukraus pudros (nebūtina)
- 4 bananai
- 1 v.š. želatinos (be kaupo)
- 40 ml šalto vandens
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti.
Meduolius sutrupiname (aš šiek tiek pamaliau blenderiu – pažiūrėkite, kokie trupiniai nuotraukoje). Grietinę, citrinos sultis ir cukraus pudrą išplakame mikseriu, tuomet supilame ištirpintą ir atvėsintą (!!!) želatiną ir nedideliu greičiu mikseriu vėl išplakame iki vientisos masės.
Bananus supjaustome riekelėmis. Kepimo formos dugną nuimamais kraštais išklojame kepimo popieriumi. Beriame trupinių, užtepame kremo, išdėliojame dalį bananų, vėl beriame trupinių ir t.t. Viršutinis sluoksnis turi būti iš trupinių, bet pasilikite jų mažiau, nei viduriniams sluoksniams. Viskas, tortukas paruoštas. Statome į šaldytuvą sustingti. Skanaus!
P.S. Keli mano pastebėjimai. Į grietinę cukraus pudros galima neberti – užtenka saldumo nuo bananų ir meduolių. Kitą kartą grietinės imčiau 800 g (kadangi labai mėgstu daug kremo tortuose).
Originaliame recepte meduoliai buvo netrupinami, o tiesiog supjaustomi riekelėmis. Tortas buvo skanesnis pastovėjęs parą. Vaisius galima naudoti ir kitus. Su rūgštesniais reikės saldinti grietinę.
Šaltinis – „Jurgittos receptai“