Keturi receptai, kad sužibėtumėte prieš svečius

2015 m. lapkričio 2 d. 15:00
lrytas.lt
Manote, kad lietuviškas vynas nedera su patiekalais? Netiesa. Sužinokite keletą gardžių valgių, kurių skonį paryškins uogų ar vaisių vynas.
Daugiau nuotraukų (6)
Toks vynas tinka ne tik su senoviškais, bet ir šiuolaikiniais patiekalais. Išbandykite naujus derinius – nuo užkandžių iki deserto.   
Sūrio rutuliukai
Reikės:
100 g fetos sūrio
100 g „Philadephia“ tipo sūrio
50 g kietojo sūrio (smulkinto)
saujos sezamų
pistacijų (arba sezamų, juodgrūdžių, kitų riešutų)
vynuogių (nebūtinai)
Visus sūrius dėkite į virtuvinį kombainą ir sutrinkite, įmaišykite sezamus. Masę dėkite į šaldytuvą ir palaikykite keletą valandų. Šlapiomis rankomis formuokite rutuliukus, jei norite, į vidų įspauskite vynuogę. Rutuliukus apvoliokite smulkintuose riešutuose ar sėklose. Dar kartą atšaldykite ir patiekite su aronijų vynu. Šis vynas dera ir su pelėsiniu sūriu ar aštriais užkandžiais.
Sumuštiniai su tunu
Reikės:
130 g tuno savo sultyse
200 g tepamojo sūrio
alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
salotų lapų
kvadratinių baltos duonos riekelių.
Tuną ir sūrį sutrinkite trintuvu, dėkite druskos, pipirų, pilkite aliejaus, kad masė būtų ne per tiršta, bet nekristų nuo šaukšto.
Duoną paskrudinkite, ant jos dėkite salotų lapą, tepkite tuno užtepėlę. Uždenkite dar vienu salotų lapu ir duonos gabalėliu. Duonos kvadratėlį perpjaukite įstrižai – padalinkite į trikampius. Patiekite su natūraliu obuolių vynu, kuris dera ne tik su šia užkandėle, bet ir kitais žuvies, paukštienos patiekalais, karbonadais, blyneliais, obuolių pyragu.
Lietiniai su varške ir špinatais
Reikės:
Blyneliams:
2 kiaušinių
300 g miltų
2 šaukštų aliejaus
1 šaukšto cukraus
druskos
aliejaus blyneliams kepti.
Įdarui:
180 g varškės
100-200 g špinatų (pagal skonį)
kiaušinio,
2-3 skiltelių česnako,
druskos,
pipirų.
Maišykite tešlą blyneliams: kiaušinius išplakite su druska, cukrumi ir 2 šaukštais aliejaus. Pilkite 200 ml vandens, sumaišykite, berkite miltus, išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Po to pamažu supilkite dar 300 ml vandens.
Iškepkite lietinius.
Įdarui pirmiausia supjaustykite špinatus ir apkepkite keptuvėje ant šlakelio alyvuogių aliejaus. Sumaišykite su varške, dėkite trinto česnako, kiaušinį, druskos, pipirų.
Įdarą dėkite į blynelius, suvyniokite. Blynelius galite kiekvieną apkepti atskirai arba sudėti į indą vieną šalia kito ir maždaug 20 minučių dėti į orkaitę.
Šie blyneliai puikiai dera su juodųjų serbentų vynu.
Drėgnas šokoladinis pyragas („Brownie“)
Reikės:
125 g sviesto
50 g juodojo šokolado
2 valgomųjų šaukštų su kaupu kakavos
2 nedidelių kiaušinių
1 stiklinės cukraus
trijų ketvirtadalių stiklinės miltų
50 ml brendžio arba romo.
Sviestą ir šokoladą išlydykite ant lėtos ugnies. Į masę berkite cukrų, sumaišytą su kakava ir žiupsneliu druskos, išplakite mikseriu. Įkulkite po vieną kiaušinį, gerai išplakite. Galiausiai berkite miltus ir supilkite brendį arba romą.
Sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą formelę, apibarstykite nesmulkinto šokoladižo gabalėliais (nebūtinai) ir dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 27-30 minučių.
Šį drėgną pyragą skanaukite su natūraliu vyšnių vynu, kuris labai dera su šokoladiniais desertais.
VynasVorutaLIETUVIŠKAS SKONIS
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.