Sūdyta lašiša – ir užkandžiui, ir vakarienei

2015 m. spalio 27 d. 14:06
Pateikiame tradicinį švedišką receptą – sūdytos lašišos „Gravad Lax“. Sugadinti šios lašišos neįmanoma – ji sugeria tiek druskos, kiek reikia. O pasūdyta tinka ir užkandžiui, ir pietums ar vakarienei. Išbandykite dar iki didžiųjų šeimos švenčių – jeigu patiks, žinosite, kuo pradžiuginti artimuosius ir svečius.
Daugiau nuotraukų (1)
Švediškai marinuota lašiša „Gravad Lax“
Reikės:
  • lašišos filė 1 kg;
  • 3 šaukštų rupios druskos;
  • 4 šaukštų cukraus;
  • 1 šaukštelio baltųjų pipirų;
  • šviežių krapų.
Nuvalykite lašišos file, ištraukite ašakas ir nupjaukite papilves. Sumaišykite druską, cukrų ir pipirus. Įdėkite smulkintų krapų. Prieskonių mišiniu gerai įtrinkite lašišos file. Sūdykite mažiausiai 24 val. šaldytuve, porą kartų apverskite.
Prieš patiekiant nuvalykite prieskonius, supjaustykite.
Taip sūdyta lašiša Švedijoje valgoma su virtomis bulvytėmis, juoda duona ar su bulvių koše.
receptaslašišasūdyta lašiša
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.