Receptą „Youtube“ kanale išplatino „Home Cooking Adventures“.
Iš nurodyto kiekio išeis 6-8 pyragėliai.
Reikės:
- šaldytos sluoksniuotos tešlos (275 g)
- 2 nektarinų, supjaustytų labai plonais griežinėliais
- 1 kiaušinio aptepti
- cukraus (tinka ir baltasis, ir rudasis)
- cinamono
- cukraus pudros.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Nektarinus supjaustykite labai plonomis skiltelėmis ir atidėkite.
Ištepkite kepimui skirtus 9 cm diametro indelius sviestu ir apibarstykite miltais, kad roželės nepriliptų. Taip pat galima naudoti didesnes formeles keksiukams kepti.
Ant miltais pabarstyto stalo paklokite sluoksniuotos tešlos gabalą ir iškočiokite, kad būtų 25 x 40 cm dydžio. Aptepkite kiaušinio plakiniu ir užbarstykite cukraus bei cinamono.
Supjaustykite tešlą skersai į 8 lygias juosteles (5 x 25 cm).
Palei vieną kraštą dėliokite nektarinų skilteles – turėtų tilpti 5-6 skiltelės. Nupjautoji (lygioji) jų pusė turi atsidurti juostelės viduryje, kad ją būtų galima užlenkti. Užklokite kitu tešlos kraštu ir aptepkite kiaušiniu, jei norite, berkite dar cukraus ir cinamono.
Susukite ir dėkite į paruoštas formeles.
Kepkite maždaug 45 minutes, arba kol tešla išsipūs ir taps aukso spalvos.
Ištraukę iš orkaitės leiskite pastovėti 10 minučių, tuomet išimkite iš formelių. Ataušinkite ant grotelių.
Patiekite šiltus. Mėgaukitės!