Šie sausainiai kol kas vieni iš mano favoritų. Labai skanūs. Mėgstu sezamus, o čia jų skonis puikiai dera su karamele.
Sezamų sausainiai
Receptas adaptuotas iš Beata Nicholson „Beatos virtuvė: kepinių knyga“
Ingredientai
- 1 kiaušinis;
- 150 g sezamų sėklų;
- 200 g cukraus;
- 55 g tirpinto sviesto;
- 55 g miltų.
Gaminimo eiga
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite skardas.
Kiaušinį šiek tiek paplakite, kad susimaišytų trynys ir baltymas.
Dėkite sezamo sėklas, cukrų, tirpintą sviestą, berkite miltus, viską išmaišykite.
Formuokite mažus sausainius ir sudėkite ant skardos.
Kepkite 5-10 minučių, kol gražiai paskrus ir paruduos.
Patarimai, pastebėjimai. Man sausainiai skanesni labiau parudavę. Stipresnis karamelinis skonis.
Sausainius formavau mažu ledų šaukštu (atitikmuo vienas valgomas šaukštas).
Kitąkart įpilčiau lašelį vanilės dėl kvapo ir dėl skonio.
Sausainius kepiau iš pusės normos ir vis bandau prisiminti, kiek man jų gavosi. Tačiau negaliu prisiminti! Skaičiuoti suskaičiavau, bet neužsirašiau. Et. Manau iš visos normos turėtų gautis apie 25-30 sausainių (plius minus, žinoma).
Sausainiai labai plečiasi, todėl skardoje tarp jų palikite didelius tarpus (5 cm).
Receptas iš čia: bakingsecrets.lt