Sparneliai su naminiu terijakio padažu: apsilaižysite pirštus

2015 m. spalio 11 d. 12:28
Ernesta Videikienė, „Baking secrets“
„Teriyaki“ – tai japoniško stiliaus saldus, lipnus padažas. Jo galima nusipirkti didžiuosiuose prekybos centruose, tačiau aš jau keletą kartų jį gaminausi namuose. Visai paprasta, nesunku. Tinka jis ir vištienai, ir kitai mėsai, ir žuviai. Mums labai patinka. Gal ir jūs susigundysite pasigaminti?
Daugiau nuotraukų (1)
Tik iškart patarčiau pasilikti šiek tiek padažo aptepti iškeptiems sparneliams arba patiekti – man norėjosi „padažyti“ sparnelius ir į padažą.
Kepkite vienkartinėje aliuminio folijos formoje arba skardoje ištieskite kelis folijos lakštus, nes padažas lipnus – kadangi jo sudėtyje yra medus, jis linkęs svilti. Jei neištiesite folijos, vėliau gali tekti rankomis pašveisti skardą.
Kepti vištų sparneliai su medaus ir naminiu „Teriyaki“ padažu
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen
Ingredientai (1 puodelis – 250 ml):
  • 1/3 puodelio sojų padažo;
  • 1/4 puodelio vandens;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 1 šaukštelis tarkuoto imbiero;
  • 2 šaukštai rudojo cukraus;
  • 2 šaukštai ryžių vyno 'Mirin';
  • 1/4 šaukštelio sezamų aliejaus;
  • 1 šaukštas kukurūzų krakmolo;
  • 1 šaukštas vandens;
  • 1/3 puodelio skysto medaus;
  • žiupsnelis aitriųjų paprikų;
  • 900 g šviežių vištienos sparnelių.
Kaip gaminti
Į puodą supilkite sojų padažą, 1/4 puodelio vandens, ryžių vyną, sezamų aliejų, dėkite cukrų, tarkuotą imbierą, išspaustą česnaką (ar smulkiai pjaustytą) ir virkite, kol cukrus ištirps.
Mažame puodelyje sumaišykite 1 šaukštą krakmolo su 1 šaukštu šalto vandens. Supilkite į verdantį padažą. Leiskite pavirti, kol padažas sutirštės. Nukelkite nuo ugnies ir kol padažas šiltas, sudėkite skystą medų, žiupsnelį aitriųjų paprikų kruopelių, viską gerai išmaišykite. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Imkite vienkartinę aliuminio folijos kepimo formą arba išklokite metalinę skardą folija.
Sparnelius sudėkite ant skardos, užpilkite pusę padažo, gerai išvoliokite, kad juo apsiveltų.
Kepkite nuo 45 minučių iki valandos, arba kol visiškai iškeps.
Kol spraneliai kepa, neužmirškite jų keletą kartų apversti.
Baigę kepti aptepkite sparnelius padažu.
Apibarstykite sezamo sėklomis, aitriaisiais pipirais, petražolėmis ar smulkintais svogūnų laiškais. Tiekite su likusiu padažu.
Daugiau – bakingsecrets.lt
receptassparneliaivištiena
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.