Kitą dieną vakarienę surengė Švedijos karališkoji pora. Kokie patiekalai yra populiariausi Švedijoje? Daugelis žmonių, viešėjusių šioje šalyje, išgirdę klausimą apie švedišką maistą, pirmiausia paminėtų mėsos kukulius (šved. „köttbullar„).
Šis patiekalas dažnai tiekiamas per tradicinius švediškus pietus. Jau paruoštų kepti kukulių pusfabrikačių galima įsigyti dažnoje šalies parduotuvėje.
Pabandykite ir jūs pasigaminti švediškus mėsos kukulius, įsileisdami į namus šiek tiek Švedijos. Neabejojame – šis tradicinis valgis kartais puikuojasi ir ant karališkojo stalo.
Jums reikės:
500 g jautienos faršo
100 ml maltų džiūvėsėlių
1 svogūno
1 mėsos sultinio kubelio
200 ml vandens
baltųjų pipirų
druskos
1 kiaušinio
1 kg nuskustų bulvių.
Patiekti reikės:
1 puodelio bruknių uogienės
konservuotų žaliųjų žirnelių
Nulupkite, supjaustykite ir pakepinkite svogūną.
Užvirkite vandenį, ištirpinkite sultinį, užpilkite juo džiūvėsėlius. Leiskite atvėsti.
Sumaišykite su faršu, keptais svogūnais, įberkite druskos, pipirų, kiaušinį ir viską gerai išminkykite.
Pagaminkite mažus mėsos kukulius, dėkite juos į keptuvę ir kepkite vartydami.
Jeigu turite šiek tiek grybų, galite jų pakepti su keliais valgomaisiais šaukštais grietinės.
Patiekite su virtomis bulvėmis arba bulvių koše, bruknių uogiene ir žirneliais.