Juk turėjau bent kartą pabandyti ir paragauti. Nepatikėsite – skonis nuostabus. Labai patiko kakavinių sausainių darna su gaiviais persikais ir švelniu kremu. Sausainiai minkštučiai, o ir prie kitų torto dalių nėra, ko prikibti. Tai vienas geresnių (jei ne vienas geriausių) tortų, ir vienas greičiausiai suvalgytų.
Sausainių, maskarponės ir persikų tortas
Receptas adaptuotas iš Lussi's World of Artcraft
Ingredientai
18 cm apvaliai formai
1 puodelis – 250 ml
Sausainių sluoksniams
- 2 pakeliai (po 180 g) kakavinių sausainių (tokių kaip „Selga“);
- 1 puodelis pieno.
Kremui
- 250 g maskarponės;
- 100 ml grietinėlės (bent 35 proc.);
- 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto;
- šiek tiek citrinos sulčių (pagal skonį);
- 2 šaukštai cukraus pudros;
- 1-2 šaukštai persikų sirupo (jei kremas per tirštas);
- 1 skardinė (400 g) konservuotų persikų.
Aptepimui
- 100 ml grietinėlės (bent 35 proc.)
Gaminimo eiga
Kremui išplakite grietinėlę ir sumaišykite su maskarpone, vanile, cukraus pudra. Įlašinkite truputį citrinos sulčių (pagal savo skonį). Jei masė kiek per tiršta, įpilkite 1-2 šaukštus konservuotų persikų sirupo (aš pyliau).
Sausainius įmerkite į pieną (tik įkiškite ir ištraukite, nereikia mirkyti), sudėkite į kepimo formą. Užtepkite sluoksnį kremo, sudėkite plonais griežinėliais pjaustytus persikus. Taip sluoksniuokite, kol suformuosite visą tortą. Viršutinis sluoksnis turi būti sausainių.
Dėkite tortą į šaldytuvą sustingti bent 4 valandoms.
Patarimai, pastebėjimai. Sausainius į pieną tik įmerkite, nereikia jų ilgai mirkyti, nes bus per minkšti, ištiš.
Jei kremas tirštokas, įpilkite šaukštą ar kelis persikų sirupo. Ne tik praskies kremą, bet ir pridės persikų skonio.
Sunaudojau nepilnai du pakelius sausainių, keli sausainiai liko (3-4).
Sausainius paprasčiau pjaustyti jau mirkytus piene. Jie truputį minkštesni ir ne taip stipriai trupa (nors trupa vis tiek).
Persikus supjaustykite plonais griežinėliais ir truputį paspauskite į kremą, kad būtų kuo mažiau oro tarpų.
Jei norite didesnio torto, normas dvigubinkite. Aš ėmiau 18 cm skersmens formą, nes norėjau mažo torto (jei kartais nepatiktų, nereiktų gailėtis ir kankintis ilgai valgant). Be to, matavau, į kokią formą sausainiai geriausiai telpa, kad būtų kuo mažiau tarpų. Kaip tik atitiko mano 18 cm skersmens formą.
Aš tortą dariau vėlai vakare, ragavom ryte. Buvo puikus, susigėręs ir minkštas. Nors manau galima ragauti ir anskčiau.
Daugiau – bakingsecrets.lt
Turinys pirmą kartą publikuotas 2015 metų spalio 4 dieną.