Šis blynų receptas – ypatingas, kitoks, nei esame įpratę valgyti. „Home Cooking Adventure“ siūlo blynus paskaninti ne tik obuoliais, bet ir traškia trupinių plutele. Vaizdo siužetą, kaip juos gaminti, rasite žemiau prisegtame siužete. O receptas – čia.
Blynai su obuoliais ir traškia plutele
Pirmiausia pasigaminkite traškią trupinių masę.
Į indą berkite ketvirtadalį puodelio miltų, ketvirtadalį puodelio rudojo cukraus, ketvirtadalį puodelio avižinių dribsnių, pusę arbatinio šaukštelio cinamono. Sumaišykite visus birius produktus, dėkite 45 g minkšto sviesto, gerai ištrinkite masę.
Į kitą, didesnį indą, berkite vieną ir ketvirtadalį puodelio miltų, 1 šaukštą cukraus, pusę arbatinio šaukštelio druskos, pusantro arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, pusę šaukštelio cinamono, ketvirtadalį šaukštelio muskato riešuto, viską sumaišykite. Dėkite vieną kiaušinį, pilkite du valgomuosius šaukštus aliejaus ir puodelį pieno. Gerai išplakite masę, kad neliktų gumulėlių.
Nulupkite vieną didelį obuolį, supjaustykite kubeliais, suberkite į blynų masę ir išmaišykite.
Dėkite blynų tešlą į įkaitintą keptuvę, formuokite didesnį ar mažesnį blyną, o ant jo berkite maždaug du šaukštus trupinių masės. Kai blynas apkeps, apverskite jį trupinių mase žemyn.
Iškeptus blynus apliekite medumi, klevų sirupu ar mėgstama uogiene.
Po tokių skanių pusryčių laukia tikrai puiki diena!