„Ossobuco“ – tai veršienos blauzdos pjausniai, ilgai troškinti daržovių ir vyno padaže, pateikiami su „gremolata“ – tipišku kapotų petražolių, česnakų ir tarkuotos citrinos žievelės pagardu. Geriausia šį troškinį pateikti su bulvių koše arba ryžiais, nes taip geriausiai atsiskleis visi aromatai.
Veršienos troškinys „ossobuco“ (4 asm)
Ingredientai:
1.5 kg veršienos blauzdos, supjaustytos maždaug 4 cm storumo gabalėliais skersai centrinio kaulo
2 valg. šaukštai miltų
60 ml alyvuogių aliejaus
1 svogūnas
1 saliero stiebas
1 morka
4 česnako skiltelės
1 stiklinė (250 ml) baltojo vyno
400 g savo sultyse konservuotų pomidorų arba tiek pat šviežių pomidorų
2 arb. šaukšteliai pomidorų koncentrato
1 st. (250 ml) vištenos arba veršienos sultinio
2 juostelės citrinos žievelės (1 cm pločio)
1 valg. šaukštas džiovintų raudonėlių
druska, juodieji pipirai
Ingredientai gremolatai:
2 česnako skiltelės
½ stikl. smulkiai sukapotų petražolių
1 valg. šaukštas nutarkuotos citrinos žievelės
Veršieną apvoliokite miltuose, nupurtykite jų perteklių.
Dideliame špižiniame inde arba troškintuve įkatinkinte 2 šaukštus aliejaus ir jame iš abiejų pusių apkepinkite veršienos pjausnius po 5 minutes, kol jie paruduos. Išimkite į lėkštę ir atidėkite į šalį.
Likusį aliejų įkatinkite troškintuve ir suberkite supjaustytus svogūnus, salierus ir morkas, ir uždengę kepkite ant nedidelės ugnies apie 5-7 minutes, kol daržovės taps minkštos. Suberkite kapotus česnakus, supilkite vyną, pomidorus, pomidorų pastą, supilkite sultinį, įdėkite citrinos žieveles ir įberkite raudonėlio. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Užvirinkite.
Sudėkite į troškintuvą apkepintus veršienos gabalėlius, uždenkite indą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 2-2.5 val., kol mėsa bus labai minkšta.
Kol mėsa kepa, paruoškite gremolatą: smulkiai sukapokite česnakus, sumaišykite juos su smulkiai kapotomis petražolėmis ir nutarkuota citrinos žievele.
Šaltinis – nidosreceptai.lt