Julius Liaudanskas socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Grybautojai“ pasidalino šiuo prieskonių, gaminamų iš grybų, receptu.
„Šie prieskoniai daromi tik iš grybų galvų! Nevarkite su kotais – išsivirkite sriubą ar pasigaminkite padažo kepsniams.
Reikalas labai paprastas – tereikės susidžiovinti įvairiausius (kokius tik norite ar mėgstate) grybus. Pridėkite keletą makavykų, kurie suteiks itin stiprų bei natūralų grybų kvapą.
Džiovindami žemiau iešmų su grybais palikite šiek tiek vietos šviežiems bazilikams – tai grybams suteiks išskirtinio aromato.
Sudžiovinę grybus, patikrinkite, ar jie tikrai labai, labai sausi – jeigu taip, paimkite rankšluostį, dėkite grybus ir spausdami juos kočėlu arba kitu įrankiu sutrupinkite į smulkias, smulkias granules. Šias granules susipilkite į norimą indelį, štai – turite naminių grybų prieskonių!
Jais galima gardinti kepsnius, šašlykus, sriubas, sultinius, padažus, troškinius, makaronus, įvairiausius omletus bei mėsos pyragus, užkepus, apkepus, jie tiks netgi į cepelinų padažą!
Šie prieskoniai suteiks patiekalams išskirtinio šviežių grybų skonio, kvapo bei aromato, primins rudenį, kai braidžiojote po miškus ir „sunkiai“ dirbote, ieškodami grybų“, – teigia Julius.
Bus išbandyta.