Taigi, aš patiekalui 2 asmenims ėmiau:
- 4 vištos blauzdeles
- porą morkų
- petražolės šaknį (galima dėti saliero stiebą)
- šiek tiek poro (svogūno)
- 1, 5 puodelio vištienos sultinio
- 2 v.š. maskarponės
- druskos, pipirų
- šviežių petražolių
- 4 riekelių mėgstamos duonos
Mažesnėje, gilesnėje keptuvėje įkaitinti šiek tik kepimui tinkančio sviesto ir sudėjus kulšeles kepinti ant didesnės ugnies vis pavartant 15 min. Tada paskaninti druska bei ką tik maltais pipirais, ir sudėjus smulkintas daržoves, uždengti, sumažinti kaitrą. Kepti 10 min., vieną kartą apverčiant.
Supilti sultinį ir uždengus dar troškinti maždaug 25 min. Kai kulšelės bus išsitroškinusios, jas išimti, o į daržovių padažą sudėti maskarponę ir šluotele išsukti, kad ši gražiai ištirptų.
Paskaninti petražolėmis, druska bei pipirais ir sudėti atgal mėsytę. Uždengus palikti skoniams susigerti, o per tą laiką orkaitėje paskrudinti duoną.
Viskas, teliks duoną dėti į lėkštę, ant jos – mėsą, ir gausiai viską aplieti daržovių padažu.
Skanaus!
Daugiau receptų – tinklaraštyje „Aguonėlė“