Užburiantis šokoladinis pyragas su varškės kamuoliukais

2015 m. rugsėjo 22 d. 14:26
Ernesta Videikienė (bakingsecrets.lt)
Šis pyragas sužavėjo mane savo vaizdu. Taip taip, būtent tie maži varškės kamuoliukai! Pasirodė labai simpatiškas pyragiukas, o ir derinys labai man priimtinas ir skanus. Labai mėgstu šokoladą, varškės pyragus, o ir kokosų neatsisakau.
Daugiau nuotraukų (3)
Pyragas tikrai nenuvylė. Buvo labai skanus. Puikus šokolado, kokosų ir varškės derinys. Ne per saldus, pats tas. Varškė priduoda savotiškos švelnios rūgštelės. 
Bet šokoladinis padažas man nelabai pavyko. Tiesa, aš visus produktus iškart užkaitinau nepaskaičius recepto iki galo. Buvo rašoma, kad šokoladą reikia įdėti vėliau. Nežinau, ar tai tikrai pakeistų situaciją, ir tas padažas sutirštėtų, nes antrą kartą nebenorėjau mėginti.
Orginaliame recepte rašoma, kad padažas turėtų būti tirštas ir užpilamas ant pyrago viršaus. Deja, man jis nesutirštėjo visiškai, buvo skystas, todėl nepyliau ant viso pyrago, o tik pasiskaninimui ant valgomo gabaliuko. Jis priduoda truputį drėgnumo pyragui. Bet vėliau, po pirmųjų ragavimų mes sukirtom pyragą ir visai be padažo.
Receptas adaptuotas iš Banana Chocolate blog
Ingredientai (24 cm apvaliai kepimo formai)
Varškės kamuoliukams reikės:
  • 250 g varškės arba rikotos;
  • 50 g kokoso drožlių;
  • 50 g cukraus;
  • 2 kiaušinio trynių;
  • 2 šaukštų krakmolo.
Šokoladiniam pyragui reikės:
  • 4 kiaušinių;
  • 60 g cukraus;
  • 50 g juodojo šokolado;
  • 3 šaukštų kakavos;
  • 2 šaukštų miltų;
  • 2 šaukštų krakmolo;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos.
Šokoladiniam padažui reikės:
  • 120 ml pieno;
  • 50 g cukraus;
  • 25 g sviesto;
  • 100 g juodojo šokolado.
Gaminimo eiga
1. Varškės kamuoliukams pagaminti sumaišykite visus ingredientus iki vientisos masės. Formuokite graikinio riešuto dydžio kamuoliukus ir dėkite į apvalią kepimo formą.
2. Šokoladiniam pyragui šokoladą ištirpinkite dubenyje pastatytame and puodo su karštu vandeniu. Kiaušinius, cukrų ir druską išplakite, kol masė padvigubės ir pradės putoti. Įmaišykite ištirpintą šokoladą. Įsijokite miltus, kepimo miltelius, krakmolą, kakavą ir išmaišykite.
3. Šokoladinę tešlą atsargiai supilkite į formą ant varškės kamuoliukų.
4. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30-35 minutes arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į pyrago centrą, jis liks sausas.
5. Šokoladiniam padažui nedideliame puode pakaitinkite pieną, cukrų, sviestą, kol sviestas ištirps, tuomet suberkite smulkintą šokoladą ir maišykite, kol masė taps vienalytė.
Daugiau – bakingsecrets.lt
pyragasvarškėreceptas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.