„Virtas kiaušinis, juoda duona ir sviestas – vargu, ar tokiais pusryčiais žmogus gali būti gyvas visą dieną. Net sveikos avižų ir dribsnių košės galiausiai pabosta. Norisi šviežių vaisių, daržovių, uogų. Kažko pikantiško ir egzotiško. To, ką galima paruošti tik nebijant eksperimentuoti su įvairiais pagardais, kurie dažnai suteikia naują skonį, prieskonį ir poskonį“, – sako Algis Kairys, „Daumantų“ pagardų kūrėjas ir skonio meistras.
Svajojantiems paįvairinti pusryčių racioną ir suteikti jiems egzotiško aromato, meistras siūlo išbandyti du lengvai pagaminamus netradicinius patiekalus.
Cukinijų saulutės
Sudėtis: cukinija, kiaušiniai (2 vnt.), džiūvėsėliai, fermentinis sūris (100 g), majonezas „MangoMajo“.
Supjaustykite cukinijas griežinėliais ir apvolioję išplaktame kiaušinyje ir džiūvėsėliuose, apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių. Kiekvieną griežinėlį apibarstykite tarkuotu sūriu ir uždėkite ant jo šaukštelį majonezo „MangoMajo“. Pastarasis pagardas, pagamintas iš mango vaisių, įvairių prieskonių ir tradicinio majonezo sudedamųjų dalių, suteiks cukinijoms pikantiško skonio.
Tuomet uždenkite keptuvės dangtį ir palaikykite, kol išsilydys sūris. Pusryčiai baigti – metas skanauti.
Sumuštinukai „Pusrytukai“
Sudėtis: kiaušiniai (2 vnt.), fermentinis sūris (100 g), smulkinta virtos vištienos filė (100 g), prancūziškas batonas, grūsti juodieji pipirai, garstyčiomis pagardintas majonezas.
Prancūzišką batoną perpjaukite per pusę bei išilgai ir paskrudinkite orkaitėje. Išvirkite kiaušinius ir juos sukapokite. Sumeskite į dubenėlį. Sutarkuokite sūrį ir kartu su smulkinta vištiena sumaišykite dubenėlyje su kiaušiniais. Gautą masę pagardinkite pipirais, majonezu, o tada uždėkite ant paskrudinto batono puselių. Skanaus.